Österåkers hembygdsmuseum och Stenhagens handel

Adress: Stenhagsvägen 45 Åkersberga Visa karta

Adress: Stenhagsvägen 45 Åkersberga

Gå på lokalhistorisk upptäcktsfärd! Museet är inrett i det som en gång var bygdens fattighus. I stora rummet visas en helt ny, innehållsrik utställning om Åkers kanal. De övriga rummen har olika teman, exempelvis 1800-talskök, verkstad/fiskebod eller kläder/mode/textil.

 

Här finns många fina och intressanta föremål bevarade. Ni kan se gamla brudklänningar, uniformer, dräkter, verktyg, skrivdon, tavlor, planscher, husgeråd, med mera. På plats finns kunniga guider, beredda att göra ert besök till en lärorik, trevlig och rolig upplevelse!

Stenhagens handel har sedan länge upphört att vara den centrala affär den en gång var, men huset är kvar och nu finns här Österåkers slöjd- och vävförening. De säljer trasmattor, stickat, virkat och övrig slöjd, samt kaffe med hembakat bröd.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
46 08-54067980
Hotell

Waxholms Hotell

Avstånd: 11,9 km
Välkommen till Waxholms Hotell i pittoreska Vaxholm, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. Hit har gäster kommit i över hundra år för att njuta av god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden.
Hotell

Fredriksborg

Avstånd: 14,3 km
Fredriksborg är beläget i Stockholms vackra skärgård, längst ut på Norra Värmdö med en oslagbar utsikt över den glittrande Solöfjärden. Den historiska miljön och skådespelet på vattnet är något utöver det vanliga. 1724 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning. Med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarade sig mot fienden. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.
Pensionat

STF Siaröfortets Skärgårdskrog och pensionat

Avstånd: 19,5 km
Hit men inte längre skulle ryssen få komma. Det var tanken när Siaröfortet byggdes efter första världskriget. Nu är Siaröfortet en egen ö fylld av både upplevelser och avkoppling.
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails