Jonas Beckman - TIDPUNKTER - bilder från Rågsved

Område: Norrtälje
Galles gränd 7, 76130 Norrtälje (Visa karta)
Arena/Plats: Norrtälje konsthall
Kategori: Evenemang, Konst & övriga utställningar

I Jonas Beckmans målningar finns en direkt känsla av betraktande. Som åskådare av vardagens Rågsved står vi inför något som för många av oss känns bekant. Kanske beror det på att många av oss har ett förhållande till en plats som påminner om eller är likt Rågsved

De olika motiven bär på en spänning i mötet mellan den byggda miljön och vardagen. Relationen mellan människa, byggnader och platser gör sig påmind.
Snarare än att vara bilder av att någonting är på väg att hända antyder många av konstverken att någonting händer hela tiden, att allt är i rörelse. I höga hus och gångtunnlar, genom passagen i Rågsved Centrum eller bakom gardiner och persienner. Alldeles oavsett om vi förmår att se vad det är som sker eller inte. Även vid de av allt att döma stilla platserna är allt i konstant rörelse. I trevåningshuset visar några visar sin närvaro genom att lampan är tänd och i en av lägenheterna i niovåningshuset kanske vi skymtar en påslagen TV eller en människogestalt.

Över alla Jonas Beckmans målningar vilar en suggestiv, närmast filmisk stämning. Som om något snart ska hända. Här, i det som är så välbekant, på den anspråkslösa gångbanan mellan husen i bostadsområdet, ska något hända, eller så har någonting redan hänt. Men undran består; vad kan det vara? Som betraktare av kan vi endast lämna resten av berättandet till oss själva.

Att titta in i Jonas Beckmans bildvärld är att göra sig till en betraktare av livet som utspelar sig utanför sitt eget. Det verkliga livet finns också där jag inte är. Den pågår och har fortgått länge. Vissa av motiven fungerar som samtidsdokumentation medan andra viskar om en tid som flytt oss förbi. Tidsaspekten är kanske sekundär i målningarna när vardagen pågår. En offentlig plats, ett bostadsområde är föränderligt över tid men minnena, historierna och känslan sitter kvar.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Aug
Onsdag 17 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
18 Aug
Torsdag 18 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
19 Aug
Fredag 19 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
20 Aug
Lördag 20 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Galles gränd 7
Postadress
76130 Norrtälje
Kontaktperson
Jimmy Gustafsson
E-post
jimmy.gustafsson@norrtalje.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Kostnadsfritt WC  
Bra att veta
Handikappvänligt

Länkar

Hotell

Åtellet

Avstånd: 486 meter
På Åtellet bor du centralt i Norrtälje med ett vackert läge vid ån och Norrtälje hamn. Här befinner du dig mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med charmiga butiker, gränder och kullerstensgator.
Hotell

Hotell Pensionat Granparken

Avstånd: 945 meter
Välkommen till hjärtat av sköna Roslagen. På Pensionat Granparken råder ett annat tempo än i världen utanför. Här finner du en avstressande och charmig sekelskiftesmiljö med personlig service.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hvilan

Avstånd: 612 meter
Bo centralt i vackra hamnstaden Norrtälje på vandrarhemmet Hvilan. Härifrån har du nära till allt det bästa med Stockholms norra skärgård och till butiker och restauranger i charmiga Norrtälje.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2022-07-26 14:25:13, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails