Jenny Carlsson - Bortom allt – Nära allt

Område: Norrtälje
Galles gränd 7, 76130 Norrtälje (Visa karta)
Arena/Plats: Norrtälje konsthall
Kategori: Evenemang, Konst & övriga utställningar

Utställningen tar avstamp utifrån upplevelsen av en plats. Skogsstigar får ofta symbolisera en väg bort från det världsliga, mot kontemplation och ett förhöjt lugn. Det är också vägen till det okända, en plats för prövningar där ljuset spelar med mörkret, både det inre och det yttre.

Norrtälje konsthall presenterar stolt Jenny Carlsson med nya målningar som bildar en installation i konsthallen. Utställningen tar avstamp utifrån upplevelsen av en plats. Skogsstigar får ofta symbolisera en väg bort från det världsliga, mot kontemplation och ett förhöjt lugn. Det är också vägen till det okända, en plats för prövningar där ljuset spelar med mörkret, både det inre och det yttre. I utställningen erfars denna plats simultant ur alla väderstreck, vid en specifik tidpunkt när ett flyg passerade strax över trädtopparna. Tryckvågorna från flyget fick stammarna att skallra och solljuset att skaka över mossan, samma dag som krig bröt ut igen i Europa. Med naturen som utgångspunkt fångas ett ögonblick av tid, känslor, varseblivning och rörelse. Platsens varande formuleras i måleriet genom gläntor av ljus och mörker i en varierad materialitet av tjock färg och släta ytor, det abstrakta och det synligt naturalistiska. Vi kan finnas i bilden, känna igen oss eller så ges en möjlighet till att uppfatta naturen på nytt. Med spatlar, fingrar och penslar formuleras naturens växande. Med en djup erfarenhet av den mänskliga naturen finns naturens kännetecken i varje målerisk yttring. En evig dialog mellan det inre och det yttre; mellan människan och hennes verklighet. Jenny Carlsson är född i Ronneby där hon bor och är verksam idag. Utbildad vid Umeå konsthögskola där hon erhöll en masterexamen i fri konst 2013. Hon har visats bland annat på Malmö konsthall, Bonniers konsthall, Kulturcentrum Ronneby konsthall, Bildmuseet i Umeå, Kalmar konstmuseum, Galerie Forsblom i Stockholm och Sverige samt Anna Bohman Gallery. Jenny har mottagit stipendier från Konstnärsnämnden, Svenska konstnärers förening samt Vera och Göran Agnekils Stipendium från Konstakademien. Hennes arbeten ingår i flera offentliga och internationella samlingar som Stockholms stad, Uppsala kommun, Karlskrona kommun, Ronneby kommun, Karlshamns kommun, Västerbottens museum, Blekinge museum, TIA-collections, USA och Aalto-universitetet, Finland.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
17 Aug
Onsdag 17 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
18 Aug
Torsdag 18 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
19 Aug
Fredag 19 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
20 Aug
Lördag 20 aug 2022 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Galles gränd 7
Postadress
76130 Norrtälje
Kontaktperson
Helén Hedensjö
E-post
helen.hedensjo@norrtalje.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Kostnadsfritt Trådlöst internet WC
Bra att veta
Barnvänligt

Länkar

Hotell

Åtellet

Avstånd: 486 meter
På Åtellet bor du centralt i Norrtälje med ett vackert läge vid ån och Norrtälje hamn. Här befinner du dig mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med charmiga butiker, gränder och kullerstensgator.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hvilan

Avstånd: 612 meter
Bo centralt i vackra hamnstaden Norrtälje på vandrarhemmet Hvilan. Härifrån har du nära till allt det bästa med Stockholms norra skärgård och till butiker och restauranger i charmiga Norrtälje.
Hotell

Hotell Pensionat Granparken

Avstånd: 944 meter
Välkommen till hjärtat av sköna Roslagen. På Pensionat Granparken råder ett annat tempo än i världen utanför. Här finner du en avstressande och charmig sekelskiftesmiljö med personlig service.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2022-07-26 14:25:13, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails