Östhammars ordfestival

Område: Östhammar
Klockstapelsgatan 2, 742 32 Östhammar (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Seminarium/Kurs/Litteratur
Datum: Lördag 16 okt 2021

Östhammars litteraturförening bjuder in till Östhammars ordfestival på Storbrunn med temat Hem. Bland författarna i år återfinns David Thurfjell, Axel Lindén, Anna Ehn, Johan Gustafsson och Karin Valtersson.

Bland årets författare finns David Thurfjell, aktuell med Granskogsfolk. Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land och medlemstalen i de religiösa församlingarna sjunker. Samtidigt söker sig många svenskar ut i naturen. Vad är det vi söker ute i skog och mark?

Uppsalabon Anna Ehn är högaktuell med Ormen i mig, en bok om en ung kvinnas kamp för att bli slutgiltigt fri från ätstörningens mönster, och kliva ut i livet som frisk. Men ormen ger sig inte utan kamp. Och sökandet efter ett inre hem, en trygghet kopplat till ens identitet, kan vara komplicerat.

Axel Lindén skrev den omtalade Fårdagboken för några år sedan och nu är aktuell med boken Tillstånd. Axel Lindén är en motvillig skogsägare och slitet med motorsågen är för honom ett sätt att hantera sakernas tillstånd – på jorden och privat. I våras mottog han Aftonbladets litteraturpris för boken.

Hemmet har en speciell betydelse för Johan Gustafsson, som i år kommit ut med boken Ett fängelse utan murar. Johan Gustafsson från Värnamo var på MC-resa i Afrika i slutet av 2011, kidnappades i Timbuktu och hölls fången hos al-Quaida i över fem år. Malis öken var Johan Gustafssons hem under denna tid samtidigt som han inte visste om han någonsin skulle få återse sin familj hemma i Sverige.

På Ordfestivalen medverkar också Karin Valtersson, debuterande författare med rötterna i Gimo. Numera bor hon i Surrey i södra England med man och två barn, och hon har skrivit den psykologiska thrillern Angelika. Debutboken handlar om en kvinna som plötsligt försvinner från sin man och deras lilla dotter och deras hem i England.

Varmt välkomna!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
16 Okt
Lördag 16 okt 2021 12:00 - 17:00  

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Klockstapelsgatan 2
Postadress
742 32 Östhammar
Kontaktperson
Josef Nylén ordförande i Östhammars litteraturförening
E-post
josef.nylen@gmail.com

Länkar

Hotell

Hotell Klockargården

Avstånd: 9,3 km
Klockargården är en kringbyggd gård från 1700-talet med en lummig rosenträdgård och plats för relax i sköna trädgårdsstolar.
Hotell

Johanssons Gårdshotell

Avstånd: 189 meter
Johanssons Gårdshotell i Roslagen är ett litet modernt hotell i en unik gårdsmiljö centralt i Östhammar och nära havet. Gårdshotellet består av 15 rum som är charmigt inredda i marin/newportstil med vitmålade eller brunbetsade trägolv.
Stuga

Stuga - Äppelbo

Avstånd: 7,6 km
Gemytlig 4-bäddsstuga, fullständigt utrustad med minikök, kylskåp med frysfack, micro, vattenkokare, kaffebryggare, elgrill, toalett, dusch, TV, altan i söderläge med utemöbler. 200m till Sunnanöviken där bra badplatser finns för alla.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-07-29 16:40:24, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails