Lek mig till liv

Område: Österbybruk
Långgatan, 748 32 Österbybruk (Visa karta)
Kategori: Konst & övriga utställningar

Konstutställning och Rum för Uppfinnelse av konstnärerna - Kajsa G Sjölén, Elisabeth Bucht och Sofie Stenberg.

I leken formar vi både våra egna och gemensamma världar. Tid, plats, rum och roller löses upp och blandas med fantasi. Här är vi nyfikna, frågande och undersökande. Vi bearbetar, finner strategier och omprövar. I lek och skapande kan vi gestalta funderingar, frågor och insikter. Det ger livskompetens, och mod att gå sin egen väg.

I den stora utställningshallen Ånghammaren manifesterar tre konstnärer, Kajsa G Sjölén, Sofie Stenberg och Elisabeth Bucht, den skörhet och styrka som leken besitter. I separata verk och med olika infallsvinklar möts virkade installationer, teckning, måleri, film, ljud och interaktiva skulpturer.

Rum för Uppfinnelse är utställningens hjärta och interaktiva rum där besökare oavsett ålder bjuds in att delta på olika sätt, genom att bygga, skapa, prova och uppleva andras framlekta världar och lämna sina egna spår. Rummet utvecklas och förändras under utställningsperioden. Obs! Här ansvarar du själv som vuxen för medföljande barn - Rum för Uppfinnelse är obemannat och inte en plats där du lämnar barn utan uppsikt.

Följ Lek mig till liv på Instagram @lek.mig.till.liv för uppdateringar.

Digitalt vernissage: 5 juni på Instagram: @lek.mig.till.liv
Konstnär i arbete: 9 - 13 juni.
Konstkollo för barn: 14 - 18 juni. Anmälan krävs (lek.mig.till.liv@gmail.com).
Öppna verkstäder: 14, 15, 21, 22, 28 och 29 augusti. Alla åldrar. Drop in.

Corona-anpassningar
Ånghammaren kan - trots sin stora rymd - utifrån rådande restriktioner endast husera ett begränsat antal personer åt gången. Vi förhåller oss till Folkhälsomyndighetens löpande rekommendationer. Vi vill uppmana oss alla att vara försiktiga med både oss själva och varandra. Kom inte till Ånghammaren om du inte är frisk. Ta med egna munskydd och handsprit om du önskar sådant.

Lek mig till liv gör som ett samarbete mellan konstnärerna, Stiftelsen Österbybruks Herrgård, Region Uppsala, Uppsala Konstnärsklubb, Östhammars kommun och CG Beck-Friis Stiftelse.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
31 Jul
Lördag 31 jul 2021 11:00 - 16:00 Ånghammaren, Österbybruk
1 Aug
Söndag 1 aug 2021 11:00 - 16:00 Ånghammaren, Österbybruk
4 Aug
Onsdag 4 aug 2021 11:00 - 16:00 Ånghammaren, Österbybruk
5 Aug
Torsdag 5 aug 2021 11:00 - 16:00 Ånghammaren, Österbybruk

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Långgatan
Postadress
748 32 Österbybruk
E-post
lek.mig.till.liv@gmail.com

Faciliteter och service

Speciella behov
Barnvänligt

Prisinformation

Prisinformation
Frivillig entré.

Länkar

Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 15,1 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.
Hotell

Forsmarks Wärdshus

Avstånd: 24 km
Mitt i det välbevarade vallonbruket Forsmark ligger Forsmarks Wärdshus, inrymt i det gamla mejeriet. Wärdshuset är beläget i en vacker miljö alldeles intill Bruksdammen, som tidigare utgjorde en viktig kraftkälla för brukets järnhantering. Det är med stolt tradition vi hälsar dig välkommen till vårt anrika Wärdshus.
Hotell

Wärdshuset Gammel Tammen - Österbybruks Herrgård

Avstånd: 207 meter
På Wärdshuset Gammel Tammen i Österbybruk hittar du ett boende i genuin herrgårdsmiljö med den världsunika Vallonsmedjan runt knuten. Här kan du njuta av god mat och sköna sängar till vardag, konferens och fest.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-07-29 16:40:24, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails