Konstutställning Ulla Hägglund konstnär från Österbybruk

Område: Österbybruk
Norra Uppsalavägen 13, biblioteket, 763 40 Hallstavik (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Konst & övriga utställningar

I måleriet jobbar Ulla med tankar, meningar och frågor. Svaren kommer intuitivt och kan utveckla sig till det mest oväntade på duken. Det gäller att våga släppa taget.

Utställningen sker i Hallstaviks konsthall i form av skyltfönsterutställning, detta för att svara upp emot gällande restriktioner mot smittspridning. Detta för med sig avsaknad av öppettider. Här följer en utförligare beskrivning av Ulla som konstnär.

Ulla Hägglunds konstnärliga bana började i mogen ålder. Hon ville bli bildterapeut och behövde då en grundläggande konstutbildning. På Folkuniversitetet i Uppsala fick hon ritkol och penslar i handen och fortsatte sedan med ett år på Wiiks folkhögskola. Det blev ett år av sökande efter ett eget uttryck. Där kom hon också i kontakt med betongen. Ulla blev inte terapeut.

I måleriet jobbar Ulla med tankar, meningar och frågor. Svaren kommer intuitivt och kan utveckla sig till det mest oväntade på duken. Det gäller att våga släppa taget. Ulla sökte efter mer kunskap och läste konstvetenskap på Gävle högskola. Sedan 2001 har hon ställt ut sin konst, även på jurybedömda utställningar. Ulla är en av tolv medlemmar i Konstkraft som anordnar utställningar och workshops i Österbybruk och är också medlem i Östhammars konstförening.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
13 Maj
Torsdag 13 maj 2021 09:00  
14 Maj
Fredag 14 maj 2021 09:00  
15 Maj
Lördag 15 maj 2021 09:00  
16 Maj
Söndag 16 maj 2021 09:00  

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Norra Uppsalavägen 13, biblioteket
Postadress
763 40 Hallstavik
Kontaktperson
Bengt Karlsson
E-post
beguemkn@gmail.com

Länkar

Webbsida
http://www.facebook.com/haverobygdenskonstforening
Bokningslänk
http://
Evenemangslänk
http://
Hotell

Johanssons Gårdshotell

Avstånd: 26,1 km
Johanssons Gårdshotell i Roslagen är ett litet modernt hotell i en unik gårdsmiljö centralt i Östhammar och nära havet. Gårdshotellet består av 15 rum som är charmigt inredda i marin/newportstil med vitmålade eller brunbetsade trägolv.
Stuga

Storstugan och Lillstugan (8 bäddar)

Avstånd: 6,1 km
Ett lugnt och naturnära paradis, två stugor (totalt 8 bäddar), vid vägs ände med gångavstånd till havet. För bär- och svampplockaren, på sommaren eller längdskidåkaren på vintern.
Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 27,5 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails