Norrtäljedagen - stadsvandring med museibesök

Norrtäljedagen - stadsvandring med museibesök

7 Jun

Kategori: Evenemang

Datum: Söndag 7 jun 2020

Välkommen på en guidad tur i Norrtälje som handlar om Norrtälje stad och dess historia. Under denna stadsvandring besöker vi intressanta platser och byggnader tillsammans med vår guide för dagen, Michael Blum.

Norrtälje har en spännande historia att berätta! I denna idylliska småstad har många intressanta människor bott och verkat under åren. Under stadsvandringen får du bland annat veta var sådant fanns förr som inte syns idag. Var finns Norrtäljes äldsta grund? Vad är Gröna ön? Hur mycket el producerade kraftverket när det startade? Detta är bara några exempel på dagens spännande innehåll. På Pythagoras industrimuseum får vi ta del spännande historien om hur livet såg ut för de som arbetade på motorfabriken. Vi får kika närmare på såväl kontorsmaskiner som vaktmästarbostaden. Ett annat spännande museum i Norrtälje är Nordströmska samlingarna där vi får oss mer om Torsten Nordström, färghandlaren som började samla. Denna stadsvandring ingår som en del av Roslagsambassadörsutbildningen.

Build: 2020-05-26 16:55:36, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: booking