Bazar Blå - Folkets Hus Norrtälje

Bazar Blå - Folkets Hus Norrtälje

15 Mar

Kategori: Evenemang

Datum: Söndag 15 mar 2020

Bazar Blå - tre mästerliga musiker som skapar musik som lyckas vara lika svensk som den är oemotståndligt global. Med hjälp av slagverk, basgitarrer, bas-mandola och nyckelharpa har de skapat musik som är smått beroendeframkallande.

På ett suveränt sätt framför de musik med harmonier och melodier, som ibland gör en fascinerat förstummad och andra stunden lockar den till musikaliska skratt i själen! Tonerna dansar runt mellan Björns bastgitarrer eller bas-mandola, Johans nyckelharpor och Fredriks rytmiska slagverk. Björn Meyer, Johan Hedin och Fredrik Gille har spelat tillsammans sedan 1996 och samarbetat med många välkända artister som bland andra Anouar Brahem, Esbjörn Hazelius, Tarabband, Flamencos en Route Gunnar Idestam. Bazar Blå nominerades till Folk- och Världsmusikgalan och nomineringen beskriver så väl gruppens musicerande: "Bazar Blå skapar och framför sin gränsöverskridande musik med ett fantastiskt samspel och på samma gång en tillåtande frihet. Upplevelsen blir helt magisk. Musiken går inte att sätta i någon specifik genre." Nu släpper gruppen sitt 7:e album och ger sig ut på turné och den 15:e mars kommer de till Norrtälje, Folkets Hus. Tid: 16:00-18:30. Biljettpris 200 kr/person.

Build: 2020-01-13 17:00:40, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: booking