Kajakpaddling- Fortsättningskurs i Roslagen med Kajak och Uteliv

Adress: Gräddö brygga , 76015 Gräddö Visa karta

Adress: Gräddö brygga , 76015 Gräddö

Kursenrna riktar sig till dig som har kommit igång med kajakpaddling men vill lära dig mer på kort tid. Under trygga och säkra förhållanden ger vi dig kunskaper som gör att du kan paddla och njuta av vår vackra inner- och ytterskärgård.

Fortsättning 1- Framåtpaddling:

Framåtpaddlingsteknik är något vi ibland glömmer bort när vi övar på den perfekta rollen, det snygga höga stödet eller det mest effektiva sveptaget. Vad vi då glömmer bort är att det är den tekniken vi spenderar nästan all vår tid på när vi är ute och paddlar! Kursen lägger mest fokus på just framåtpaddling, då vi förmiddagen övar på bålrotationen och att få en effektiv och funktionell teknik. Under eftermiddagen övar vi på flera olika styrtag samt självräddningsövningar.

Kursmoment: Effektiv framåt paddling, bakåtpaddling, stoppa, sidledsförflyttningar, lågt stöd, bromstag, flottöruppgång och kamraträddning.

Fortsättning 2 - Teknik

Har du varit ute en del på tur, börjar känna dig bekväm att sitta i en kajak men skulle vilja bli lite bättre på att manövrera din kajak. Vad är egentligen det effektivaste sättet för att få vänt din kajak? Hur gör man nu för att få stöd när en stor våg bryter mot din kajak? Under fortsättning 2 så ligger fokus framförallt på att förbättra olika former av styr- och stödtekniker. Distansen blir inte så lång utan vi fokuserar mer på konceptet "öva, öva, öva..." I slutet av dagen kommer vi även lägga fokus på lite olika räddningsövningar

Kursmoment: Effektiv framåt paddling, akterligt roder tag. paddla i en 8, paddla i en 8 bakåt, förroder, högt stöd, kantning, flottöruppgång och stävräddning.

Fortsättnings 3 - Säkerhet

Har du någon gång funderat på vad som händer om någon går omkull i gruppen du paddlar med? Vad händer om någon skadar sig eller blir så trött att den inte klarar av att paddla hela vägen tillbaka? Fortsättning 3 är kursen som fokuserar på säkerhet när vi är ute och paddlar. Vilka faror är det vi har där ute och hur undviker vi dem på bästa sätt. Vi fokuserar på saker som rätt förberedelser, bogsering, kamraträddning och självräddning. Detta är en blöt kurs och flera ombyten kan behövas.

Kursmoment: Teori och diskussion om hur vi kan minska riskerna vid paddling, bogsering, kantning av kajaken, högt stöd, olika typer av räddningar (kamraträddning, flottöruppgång, roll, stävräddning).

Datum: Fortsättning 1: 17 juni, 10, 25, 31 juli och 13, 21 augusti

Fortsättning 2: 26 juni, 17 juli, 1 och 7, 14,26 augusti

Fortsättning 3: 3 ,24 juli och 3 september

Andra datum kan bli aktuella om ni är mer än 4 personer.

Pris: 1190:-/pers inkl. fullt utrustad kajak, våtdräkt

Detta ingår:
kajak, paddel, sittbrunnskapell, flytväst, våtdräkt, välutbildad instruktör och kursintyg.

Egen utrustning:
oömma fritidskläder i funktionsmaterial (ej jeans eller bomull), underställ (t.ex. craft), regnkläder, badkläder, vattentåliga skor, handduk, solhatt, solkräm, solglasögon, helt ombyte då du kommer att bli blöt, vattenflaska (kan fyllas på på plats), något varmt att dricka, lunch, mellanmål samt packpåse (plastpåse fungerar bra). Om du vill kan du även ta med dig simglasögon eller cyklop.

Visa mer

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 17640315
  • Telefonnummer (Bokning)
    +46 17640315
Stuga

Fjällenhuset

Avstånd: 12,1 km
Fjällen är ett litet stugområde ungefär 1 mil öster om Norrtälje mot Kapellskär. Huset är ca 100 kvm och håller en god standard. Det är byggt för att bo i året runt.
Vandrarhem

Kapellskär, STF Vandrarhem

Avstånd: 5 km
Välkommen till Kapellskär, STF Vandrarhem! Kapellskär är kanske mest känt som porten mot öster med färjetrafik till Åland. Men här, mellan hav och land, ligger även Riddersholms naturreservat, ett naturområde med slåtterängar och betesmarker.
Stuga

Fritidshus på Rådmansö, Norrtälje

Avstånd: 7,3 km
Trevligt hus med sovrum för 2 personer och allrum med modernt kök och möjlighet för 2 personer att sova i bäddsoffa. Max att hyra för 4 personer. Som bilderna beskriver finns det en TV, ett mindre badrum m WC och dusch. Altanen ni ser är stor (60m2) med utsikt över Furusundsfjärden.