3-dagars tur med kajak i Roslagens skärgård

Datum: Fredag 23 jul 2021 - fredag 31 okt 2025

Kajak i Roslagens skärgård

 

Under tre dagar får du njuta av det bästa av Roslagens skärgård! Vi paddlar i ett lugnt tempo och under dagarna kommer vi att urforska öarna i norra stockholms skärgård. Allt du behöver ha med dig är dina personliga kläder och hygienartiklar, resterande utrustning och mat finns här för dig.

Vi samlas kl. 10.00 på Gräddö brygga för en samling, presentation och genomgång av turen. Därefter blir ni tilldelade en kajak och all utrustning ni behöver. Det blir en del gemensam utrustning som vi delar upp jämt mellan hela gruppen.När alla har packat klart har vi en liten teknikgenomgång innan vi ger oss iväg!

Turen är indelat i två olika nivåer och beroende på nivå spenderar vi olika lång tid på teknikgenomgången. Men därefter kommer vi fokusera på turpaddling och få vara ute i naturen. Är ni ute efter att lära er mer om paddling och olika tekniker rekomenderar vi några av våra kurser istället. Väl ute på tur ordnar våra guider med all mat för att ni bara ska kunna njuta, ta det lugnt och kanske ta ett bad eller två?

Sista dagen kommer vi tillbaka till Gräddö ca 15.00 (Kan ändras beroende på gruppen och väder). Efter att ha städat ur kajakerna och haft en liten utvärdering är turen slut för den här gången

Nybörjare och medel
Turen är uppdelad i två nivåer. På nybörjarnivån behöver du inte ha någon tidigare erfarenhet av kajakpaddling, dagsetapperna kommer ligga på ca 10-15 km. På medelnivån ska du ha paddlat lite innan och klara av dagsetapper på ca 15-25 km.
Om du känner att du är på medelnivå men vill ha kortare paddling för att njuta mer är du självklart välkommen med på nybörjarnivån.Datum:

27-29:e juni - Nybörjare
7-9 september - Medel

Detta ingår:

Certifierad guide

Kajakpaket (Kajak, paddel, sittbrunnskapell, flytväst)

Campingpaket (Del i 2-personerstält, sovsäck, sovsäckslakan, uppblåsbart liggunderlag)

Matkit (Tallrik, bestick, kåsa)

Mat (Lunch x3, middag x2, frukost x2)

Egen utrustning:

Kläder att paddla i (träningskläder fungerar bra, ej jeans eller bomull)

Ombyteskläder + varma kläder till kvällen

Regnkläder

Handskar att paddla i (om du har lätt att få skavsår)

Vattentåliga skor att paddla i (de kommer bli blöta)

Keps/solhatt, solkräm, myggmedel

Handduk, badkläder, hygienartiklar

Vattenflaska + eventuell snacks

Din egen utrustning bör packas i plastpåsar eller vattentäta packpåsar (gärna många små) för att hållas torr hela turen.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails