Rydbo och Rydboholms slott

Adress: Rydboholms slott, 184 94 Åkersberga Visa karta

Adress: Rydboholms slott, 184 94 Åkersberga

Rydboholms slott har anor från medeltiden och nämns i skrift för första gången under 1400-talet. Slottet byggdes då om till sätesgård, det vill säga en gård som inte behövdes skattas.

 

Här växte Gustav Vasa upp och tillbringade sin barndom. Sätesgården hade många jordbruksområden i kommunen. Rydboholm var den största sätesgården i Stockholmsområdet.

Slottet fick sitt nuvarande utseende på 1700-talet då också den stora engelska parken anlades. Rydboholm slott har ägts av ätten Brahe och dess ättlingar från 1500-talet och fram till idag.

I närheten ligger Östra Ryds kyrka. Här finns en stor konstsamling som donerats av slottsherrarna Brahe på Rydboholm.

Rydboholms slott är en privatbostad och ej öppet för allmänheten.

Visa mer
Hotell

Waxholms Hotell

Avstånd: 10,5 km
Välkommen till Waxholms Hotell i pittoreska Vaxholm, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. Hit har gäster kommit i över hundra år för att njuta av god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden.
Vandrarhem

STF Siaröfortets Skärgårdskrog och pensionat

Avstånd: 27,8 km
Hit men inte längre skulle ryssen få komma. Det var tanken när Siaröfortet byggdes efter första världskriget. Nu är Siaröfortet en egen ö fylld av både upplevelser och avkoppling.
Bed & breakfast

Sparrens Bed and Breakfast

Avstånd: 28,6 km
En knapp timmes bilresa från Stockholm och trettio minuter från Arlanda finner du detta charmiga äldre hus omgivet av skog och ängar och med en trädgård som slutar vid stranden av sjön Sparren.
Build: 2021-03-03 16:45:22, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails