Restaurang Varvet

Adress: 76019 FURUSUND Högmarsövägen 83 Visa karta

Adress: 76019 FURUSUND Högmarsövägen 83

Mitt på Högmarsö varv, i en verkstadsbyggnad från sekelskiftet eller strax före, ligger Restaurang Varvet.

 

Här och på kajen utanför serveras varje sommar en skön blandning av svenska och franska klassiker, medelhavsmat och ibland något asiatiskt eller kanske amerikanskt. Varvets tolkning av svensk sommar, helt enkelt.

Maten är i fokus, men vi gillar vin nästan lika mycket. Här hittar du en koncis men charmig vinlista, med både säkra kort och glada överraskningar. I baren beställer du med fördel någon av alla spritzar eller din favoritversion av gin & tonic.

På Varvet på Högmarsö ska det kännas som helg varje dag på semestern. Därför arrangeras livemusik på måndagar, vinporvning på tisdagar och ostron och bubbel på onsdagar.

Varvet drivs av paret Tomas Diederichsen och Klara Möller Norén. Tidigare låg Högmarsö krog på samma adress, i annan regi. Tomas är kock och har vunnit SM i professionell matlagning. Klara är utbildad sommelier.

Som sig bör har Varvet massor av båtplatser, som är fria för restaurangens gäster. Det går också fint att ta sig till Högmarsö med bil, då åker du bilfärja den sista biten. Buss 632 och 634 från Norrtälje stannar strax ovanför färjeläget.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
46 0176-83550
Hotell

Furusund Värdshus - Skärgårdshotell

Avstånd: 4,4 km
Välkommen till detta skärgårdshotell, ett stenkast från havet, en timme från Stockholm och strax över en timme från Uppsala och Arlanda.
Stuga

Fjällenhuset

Avstånd: 10,4 km
Fjällen är ett litet stugområde ungefär 1 mil öster om Norrtälje mot Kapellskär. Huset är ca 100 kvm och håller en god standard. Det är byggt för att bo i året runt.
Vandrarhem

Kapellskär, STF Vandrarhem

Avstånd: 14 km
Välkommen till Kapellskär, STF Vandrarhem! Kapellskär är kanske mest känt som porten mot öster med färjetrafik till Åland. Men här, mellan hav och land, ligger även Riddersholms naturreservat, ett naturområde med slåtterängar och betesmarker.
Build: 2021-03-03 16:45:22, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails