Qeptas Antika, Österbybruk

Adress: 748 32 Österbybruk Långgatan 7 Visa karta

Adress: 748 32 Österbybruk Långgatan 7

Antikaffären inryms i brukskontoret från 1730 som sett många användningsområden genom åren. Här hämtade smederna och bruksarbetarna sina löner. Många är också de Österbybor som i mitten av 1900-talet besökt både distriktssköterska och polis i lokalerna. En del av dem som bott i huset kan man fortfarande känna närvaron av...

 

Välfyllt och sorterat i flera rum
I det stora rummet hittar du förutom porslin, äldre möbler, keramik, lampor, glas, silver, smycken och konst även reservdelar till fotogenlampor, beslag, antika böcker och allehanda kuriositeter.
Allmogerummet bjuder på folkligt lergods, ett och annat allmogeskåp, redskap, hemvävt linne, allmogetextil, plåtburkar - och uranglas.

I korridoren finns tusentals bestick sorterade i lådor i bokstavsordning, mera glas och konst, böcker, vykort och längst in kläder och skor från 1960-1980, bland annat Gunilla Pontén, Vanja Brunzell och Gudrun Sjödén.

Vintagerummet är fyllt med aftonkläder, folkdräkter, hattar, skor, Upsala Ekebykeramik och oljetryck. Hyllorna dignar av tyger, dukar, filtar, kuddar och handarbetsböcker. I disken rakt fram glittrar bijouterier och aftonväskor bredvid mer prosaiska skjortkragar och nattkläder. I hörnet hänger gardiner från 1930-tal-1970-tal.

Retrorummet innehåller allt från barnböcker och leksaker till glas, keramik, dukar, mattor, möbler och lampor - allt från 1940-1970.

Välkommen att botanisera bland dina favoriter!

Webbutik
Har du inte möjlighet att besöka butiken kan du handla säkert och tryggt i webbutiken www.qepta.se

Instagram
Oftast hamnar nyheterna på instagram innan de läggs in i webbutiken - om de finns kvar. Följ gärna @qeptasantika för mer information.

Visa mer

Om denna aktivitet

Telefonnummer
46 070-5739977
Hotell

Wärdshuset Gammel Tammen - Österbybruks Herrgård

Avstånd: 203 meter
På Wärdshuset Gammel Tammen i Österbybruk hittar du ett boende i genuin herrgårdsmiljö med den världsunika Vallonsmedjan runt knuten. Här kan du njuta av god mat och sköna sängar till vardag, konferens och fest.
Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 15,1 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.
Hotell

Forsmarks Wärdshus

Avstånd: 24 km
Mitt i det välbevarade vallonbruket Forsmark ligger Forsmarks Wärdshus, inrymt i det gamla mejeriet. Wärdshuset är beläget i en vacker miljö alldeles intill Bruksdammen, som tidigare utgjorde en viktig kraftkälla för brukets järnhantering. Det är med stolt tradition vi hälsar dig välkommen till vårt anrika Wärdshus.
Build: 2021-04-14 11:03:12, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails