Presentkort - Skymningsspelet Huldrans Natt 29/6-2/7 2016

- ett nattligt möte med urskogen väsen… i den trolska, ljusa försommarnatten. En äventyrlig, guidad skogsvandring och ett annorlunda skådespel, där skogens mystik lockas fram med musik, dans och berättelser.

 

Genom en unik kombination av vetenskap och kultur erbjuds en helhetsupplevelse som ger en genuin inblick i urskogen och dess innersta väsen. Vår ciceron leder oss i skymningen på okända stigar genom det gränsland där ekologi övergår i poesi och fantasi. Han låter oss genom levande exempel ute i skogen tränga in i denna spännande värld av ekologiska samband och lär oss hur urskogen fungerar i stort och smått.

Målet för vår vandring är en fin skogssjö. Gläntorna i skogen som omger sjön får liv i skymningen. Vi börjar ana rörelser av sådant som vi bara hört talas om - älvor, skogsrån och gråmän. Ackompanjerat av knarrande furor, näckens fela och klanger från vår egen folkmusik spelas ett märkligt skådespel upp. Vad är verkligt? Vad är dikt?

Snart är vi inne i den mytvärld som förr var basen för vårt sätt att förstå vår existens och som givit oss rötterna till så många av våra sagor och sägner, vår kulturhistoria och vår folkmusik.

Syftet med Huldrans Natt - ett nattligt möte med urskogens väsen, är att erbjuda människor en unik möjlighet att få uppleva den gamla skogen. Dessutom på ett sätt som liknar hur folk förr upplevde skogen, när skogen var närmare och mycket mer outforskad och sägenomspunnen.

Att få komma ut till en orörd skog och få lära sig vad som utmärker den. Att sedan få, bortom orden, uppleva hur skogen vaknar till liv i skymningen och det man hört talas om från sagorna skymtar, som pricken över i:et i en helhetsupplevelse av den hemlighetsfulla, mörka och fuktiga svenska skogen i midsommartid.

Många är de publikröster genom åren, som beskrivit Huldrans Natt som en helt unik upplevelse, en meditation eller en nästan religiös upplevelse. “Det är som om ögonen har öppnats till en främmande värld”, brukar de säga. Många är de som kommer år efter år. Många är de som reser långväga för att få uppleva Huldrans Natt och skogen i midsommartid.

Det yttersta syftet med spelet är att locka människor till att besöka den riktiga skogen oftare, att längta mer till den, att känna sig mer förbunden med den samt att kunna se skillnad mellan en vanlig och en riktig skog. I den riktiga skogen ”kan Huldran finnas” - och kanske till och med ibland själv låta sin egen längtan efter oss människor ta eld...

Mer info: www.huldransnatt.se

Huldrans Natt spelas veckan efter midsommar vid Domaruddens friluftsgård, Åkersberga.
Föreställningskvällarna börjar kl 21.
Köp presentkortet nu och välj sedan föreställningsdatum när du löser in din biljett.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Build: 2020-11-20 18:05:14, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails