I Roslagens famn - guidad båttur & grillbuffé

Område: Norrtälje
Marholmen (visa karta)
Arena/Plats: Roslagsresor
Kategori: Evenemang
Datum: Fredag 19 jul 2019

Upplev en helkväll komponerad av skärgård och en härlig matupplevelse! För dig som önskar finns även möjlighet till övernattning i skärgårdsmiljö på fantastiska Marholmen.

Vi startar dagen på Marholmen, där vi från ångbåtsbryggan kryssar ut genom kobbar och skär. Vår guide Michael Blum tar med oss på en resa i Calle Schewens och Evert Taubes farvatten. Vi passerar öar som Norrmansö och Äspholmen. Även Håtö Svansar, mest känt för att hysa Pelarorden, som bland annat trubaduren Evert Taube varit medlem i. Det var här på Håtö Svansar som Evert Taube skrev Calle Schewens vals.

Turen fortsätter till Furusund, platsen som Evert Taube odödliggjort med sin ”Vals i Furusund”. Här vi gör ett strandhugg och går på en gemensam promenad där vi får veta mer om kungligheter, konstnärer och författare som besökt detta sommarparadis.


Efter detta fortsätter båtresan och vi njuter av skärgården hela vägen tillbaka till Marholmen.
På Marholmen väntas en ljuvlig grillbuffé som står uppdukad från klockan 19.30.


För dig som önskar boka en total skärgårdsupplevelse rekommenderar skärgårdspaketet inklusive boende. Här drömmer ni er bort i bekväma dubbelrum med utsikt mot vattnet och med naturen runt knuten.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Jul
Fredag 19 jul 2019 17:00 - 20:30 Roslagsresor

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Marholmen
Telefonnummer (Bokning)
+46 767650660


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online