Poeter och pelargoner - guidad busstur

Område: Norrtälje
Arena/Plats: Roslagsresor
Kategori: Evenemang
Datum: Söndag 26 maj 2019

Bjud med mor, svärmor eller mormor och farmor på en romantisk resa när Roslagen är som vackrast!
Vem var den första Roslagsskalden? Var ligger Calle Schewen begravd? Det är något vi kommer att få svar på under dagens guidade bussresa.

På slingrande vägar med gärdesgårdskantade ängar tar vi oss fram under ledning av duon vår chaufför ”Lill-Anders” och guiden Michael Blum som även står för underhållningen ombord.
Vi kommer att besöka platser som Frötuna kyrka, Länna kyrka, Österlisa som bland annat agerat filminspelningsplats för Barnen i Bullerbyn samt Norrboda där Nils Ferlin bodde.

Därifrån ger vi oss av till Växplats Nybyn, som ligger i gammal vacker roslagsmiljö, där vi serveras kaffe och Nybyns goda äppelkaka. Växplats Nybyn serverar till största delen ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Här finns även kryddor och perenner som dras upp från frön och sticklingar i egen KRAV-godkänd odling. Butiken har presentartiklar och nyttoföremål från hantverkare och ideella organisationer.

Dagen avslutas med ett besök på Kvarngården i Bergshamra med vattenkvarn från 1700-talet och anor från Gustav Vasas tid. Enligt traditionerna har Näcken spelat vid Kvarnforsen! På området finns mjölnarbostaden kvar, där de gamla inventarierna ännu går att uppleva. Här finns också ett museum.
Hemresan går via Penningby slott, där vi gör ett kort stopp utan att gå in.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
26 Maj
Söndag 26 maj 2019 12:00 - 17:30 Roslagsresor

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Samling: Norrtälje turistbyrå/Campus Roslagen
Telefonnummer (Bokning)
+46 767650660

LänkarBoka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online