ANMÄLNINGSAVGFIFT: 3-dagarskurs i akvarellmålning i Herrgårdsmiljö

Kategori: Evenemang
Datum: Torsdag 30 maj 2019

Lär dig måla med inspiration av Bruno Liljefors – Kurs i akvarellmålning i herrgårdsmiljö med Måns Sjöberg
Under fyra dagar får du möjlighet att fördjupa dig inom akvarellmåleri i en underbart inspirerande herrgårdsmiljö i hjärtat av Uppland, tillsammans med en av Sveriges mest erfarna akvarellärare

Den kände uppländske konstnären Bruno Liljefors bodde på Österbybruks Herrgård i början på 1900-talet. Bruno Liljefors är kanske vår mest älskade konstnär jämte Carl Larsson och Anders Zorn och hans målningar med den svenska naturen säljs för mångmiljonbelopp på konstauktioner.

I samma miljö som Bruno Liljefors skapade flera av sina mest kända målningar erbjuder vi nu dig att fördjupa dig inom akvarellmålningens tekniker och möjligheter. Vi målar ute i parken och på herrgårdsområdet i fint väder, vid regn i Bruno Liljefors ateljé.

Din lärare är Måns Sjöberg, född i Uppsala, men uppväxt i Stockholm och Ängelholm. Han har gedigen erfarenhet och haft samlings- och soloutställningar både i Sverige och utomlands. Numera har han egen ateljé och utbildningslokal i Röstånga, mitt i Skåne.

Österbybruk är idag en plats med upplevelser i historisk miljö, museer, och guidningar. Hela herrgårdsområdet och de gamla brukslokalerna sjuder idag av butiker och hantverkares skaparkraft! I den enorma brukslokalen Ånghammaren är ofta utställningar och andra evenemang. Dessutom finns världens enda vallonsmedja som fortfarande är i drift några gånger varje sommar.

TOTALPRIS FÖR KURSEN: 3400 SEK


BOKA MED BOENDE (steg 2 i bokningen)
Du bor och äter dina måltider på anrika Wärdshuset Gammel Tammen, en av Österbybruks herrgårds flyglar. Herrgårdsrummen inredda i tidsenlig stil och med kristallkrona i badrummen och utsikt över vattnet eller innergården. Toalett och dusch på alla rum.

PRIS PER PERSON: 6400 kr inkl moms

I priset ingår helpension i delat herrgårdsrum, frukost, för- och eftermiddagsfika, enklare lunch och vällagad varmrätt på kvällen. Dryck tillkommer. Det ingår också en historisk guidning inne i huvudbyggnaden samt 10% rabatt på några av de butiker, ateljéer och hantverksbodar som finns på herrgårdsområdet. Tillägg för enkelrum: 1000 kr per person. Max antal personer är 20 st.

Anmälningsavgift 500 SEK. Anmälan är bindande och återbetalas inte vid ev. avanmälan. Platsen kan överlåtas till någon annan.

Resterande belopp på kursavgift 5900 SEK betalas via faktura.

Minsta antalet deltagare är 10 personer. Om kursen inte genomförs p.g.a. för få antal deltagare återbetalas anmälningsavgiften. Besked om kursens genomförande meddelas 29 dagar före kursstart.


Naturmåleri i akvarell
Österbybruk 30 maj – 2 juni 2019

Kursupplägg
Torsdag 30 maj 13.00 – 15.15 Däggdjur i helfigur
Fredag 31 maj 09.30 – 11.45 När solen står högt
Fredag 31 maj 13.00 – 15.15 När solen står lågt
Lördag 1 juni 09.30 – 11.45 Fåglar på marken
Lördag 1 juni 13.00 – 15.15 Fåglar i luften
Söndag 2 juni 09.30 – 11.45 Vatten
Vi börjar varje övning med en genomgång och avslutar med fria händer. Om vädret tillåter kan vi måla utomhus. Annars håller vi oss i Bruno Liljefors ateljé.


Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
30 Maj
Torsdag 30 maj 2019 09:00 Österbybruks Herrgård

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Österbybruks Herrgård, Långgatan 7, 784 21 Österbybruk
Telefonnummer (Bokning)
+46 767650660


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online