Uppsala Kammarsolister & Kristian Möller

Område: Östhammar
Kategori: Evenemang
Datum: Onsdag 27 feb 2019

Uppsala Kammarsolisters gäst, klarinettisten Kristian Möller, har en lång och gedigen karriär som solist och kammarmusiker.
Tillsammans bjuder de på ett blandat program med klassiska pärlor och som avslutas med Mozarts kända och älskade klarinettkvintett.

En av Sveriges främsta klarinettister
Kristian Möller är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han studerade för Sölve Kingstedt och Hermann Stefánsson. Han har även varit elev vid Guildhall School of Music and Drama i London och Bloomington School of Music i Indiana, USA. Sedan 2006 innehar han tjänsten som konsertmästare i Ar­méns Musikkår och är därutöver verksam som solist och kammarmusiker. Mellan 2001 och 2003 var Kristi­an Möller Sveriges Radio P2s Artist in Residence och spelade under den tiden in en stor del av repertoaren för klarinett och piano för P2. Han har varit solist med flera av Sveriges större orkestrar och sedan 2008 är han medlem av KammarensembleN, en av Sveriges mest etablerade ensembler för ny musik.

Uppsala Kammarsolister
Uppsala Kammarsolister är en av Sveriges främsta stråkensembler, turnerar ofta i såväl Sverige som utomlands och hörs regelbundet i Sveriges Radio P2. Slående är ensemblens stiltrogenhet, oavsett om den framför barock, klassisk, romantisk eller senare musik. De har gjort ett flertal uppskattade konserter runtom i länet och i uppdraget inom länsmusiken även uppdrag inom kultur i vården. Som konsertmästare respektive stämledare utgör medlemmarna stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Uppsala Kammarsolister består av Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Nils-Erik Sparf, violin Susanne Magnusson, viola och Per Nyström, cello.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Feb
Onsdag 27 feb 2019 19:00 Societetshuset i Öregrund

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Societetshuset i Öregrund
Telefonnummer (Bokning)
+46 767650660


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online