Barock- och folkmusik med Duo West/Rydvall

Område: Norrtälje
Norrtälje kyrka, Kyrkogatan 4 (visa karta)
Arena/Plats: Norrtälje Kyrka
Kategori: Evenemang
Datum: Måndag 29 okt 2018

Den flerfaldigt prisbelönta flöjtisten Kristine West och nyckelharpistspelemannen Erik Rydvall möts i denna konsert. Båda med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folkmusiken och barockmusiken.

Barock- och folkmusik med Duo West/Rydvall

Vid denna konsertkväll möts två musiker med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folkmusiken och barockmusiken. Med utgångspunkt i J S Bachs musik för soloviolin och soloflöjt vävs barockmusik samman med musik ur svenska spelmansböcker från någorlunda samma tid, tillsammans med nyskriven musik sprungen ur dessa båda musikaliska traditioner.

Kristine West - flerfaldig prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Med masterexamen i tidig musik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, flertalet stipendier från bland annat Kungl. Musikaliska akademien, Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Statens Musikverk, såväl som med en omfattande konsertverksamhet, har Kristine etablerat sig på musikscenens som solist och ensemblemusiker.

Erik Rydvall - nyckelharpsspelmannen som på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikhimmelen. Med sitt starka personliga uttryck och virituosa spel och ständiga lust till nya utmaningar är han en eftertraktad musiker. Utbildad på Kungl. Musikhögskolan där han var med och bildade den prisbelönta gruppen Nordic, startade duon Mjelva /Rydvall. Erik även spelat med Flamencokompaniet, Danska radions flickköre, Norrlandsoperans Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Gunnar Idenstam och den svenska världsmusikens grundare Ale Möller.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
29 Okt
Måndag 29 okt 2018 19:00 - 20:15 Norrtälje Kyrka

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Norrtälje kyrka, Kyrkogatan 4
Telefonnummer (Bokning)
+46 767650660


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online