Skymningsspelet Huldrans Natt 2018

Område: Österåker
Domarudden, 184 91 Åkersberga (visa karta)
Arena/Plats: Domarudden
Kategori: Evenemang
Datum: Onsdag 27 jun 2018 - lördag 30 jun 2018

– ett nattligt möte med urskogens väsen.
Musik, dans, berättelser, nattlig måltid – mitt i urskogen. I den ljusa, trolska, försommarnatten bjuds du på en unik naturupplevelse – en inspirerande start på din sommar!

Genom en unik kombination av vetenskap och kultur erbjuds en helhetsupplevelse som ger en genuin inblick i urskogen och dess innersta väsen. Vår ciceron leder oss i skymningen på okända stigar genom det gränsland där ekologi övergår i poesi och fantasi. Han låter oss genom levande exempel ute i skogen tränga in i denna spännande värld av ekologiska samband och lär oss hur urskogen fungerar i stort och smått.

Målet för vår vandring är en fin skogssjö. Gläntorna i skogen som omger sjön får liv i skymningen. Vi börjar ana rörelser av sådant som vi bara hört talas om - älvor, skogsrån och gråmän. Ackompanjerat av knarrande furor, näckens fela och klanger från vår egen folkmusik spelas ett märkligt skådespel upp. Vad är verkligt? Vad är dikt?

Snart är vi inne i den mytvärld som förr var basen för vårt sätt att förstå vår existens och som givit oss rötterna till så många av våra sagor och sägner, vår kulturhistoria och vår folkmusik.

Syftet med Huldrans Natt - ett nattligt möte med urskogens väsen, är att erbjuda människor en unik möjlighet att få uppleva den gamla skogen. Dessutom på ett sätt som liknar hur folk förr upplevde skogen, när skogen var närmare och mycket mer outforskad och sägenomspunnen.

Att få komma ut till en orörd skog och få lära sig vad som utmärker den. Att sedan få, bortom orden, uppleva hur skogen vaknar till liv i skymningen och det man hört talas om från sagorna skymtar, som pricken över i:et i en helhetsupplevelse av den hemlighetsfulla, mörka och fuktiga svenska skogen i midsommartid.

Många är de publikröster genom åren, som beskrivit Huldrans Natt som en helt unik upplevelse, en meditation eller en nästan religiös upplevelse. “Det är som om ögonen har öppnats till en främmande värld”, brukar de säga. Många är de som kommer år efter år. Många är de som reser långväga för att få uppleva Huldrans Natt och skogen i midsommartid.

Det yttersta syftet med spelet är att locka människor till att besöka den riktiga skogen oftare, att längta mer till den, att känna sig mer förbunden med den samt att kunna se skillnad mellan en vanlig och en riktig skog.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Jun
Onsdag 27 jun 2018 20:45 Domarudden
28 Jun
Torsdag 28 jun 2018 20:45 Domarudden
29 Jun
Fredag 29 jun 2018 20:45 Domarudden
30 Jun
Lördag 30 jun 2018 20:45 Domarudden

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Domarudden
Postadress
184 91 Åkersberga
Telefonnummer (Bokning)
+46 768675700
Arrangör e-post
info@huldransnatt.se


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online