Lusttur till Brunnskäret

Område: Norrtälje
Blidösundsbolaget (Visa karta)
Arena/Plats: s/s Blidösund
Kategori: Evenemang
Datum: Lördag 9 jul 2022

Från Furusund, Blidösundet och Sandviken till en oupptäckt kobbe i Rödlöga Storskärgård.

Tjugosex meter över havet reser sig den imponerande knuven på Storskäret, huvudön på Åsmansboda, och ger en storslagen utsikt över den norra ytterskärgåden. Den världsberömda amerikanska operasångerskan Marian Anderson stod här på Åsmansbodas klippor en ljus sommarnatt en gång och sjöng så att havet tystnade och tonerna nådde ända till Rödlöga… Denna dag ska vi inte besöka huvudön i denna vackra skärgård utan istället det fantastiska Brunnskäret, beläget i den ostligaste delen av denna arkipelag med fri vy ut mot Skrakfjärden och Röder. Hit har definitivt ingen passagerarbåt varit förut! Fina badklippor utlovas! Denna tur utgår från Furusunds ångbåtsbrygga och går också in till Köpmanholms brygga och alla trafikbryggorna i Blidösundet t.o.m. Glyxnäs och även Sandvikens brygga på Blidös utsida. Vår kapten Göran Sjödin kommer att föra oss på ovanliga och vackra vägar till och från Brunnskäret, där vi gör knappt 2 timmars uppehåll. Han kommer också att guida oss under färden med sina stora kunskaper om skärgårdens historia.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Jul
Lördag 9 jul 2022 09:00 - 19:00 s/s Blidösund

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Blidösundsbolaget
Telefonnummer
+46 8 24 30 90
E-post
kontoret@blidosundsbolaget.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Fullständiga rättigheter Husdjur tillåtna Matservering
WC    
Bra att veta
Barnvänligt

Länkar

Hotell

Waxholms Hotell

Avstånd: 18,1 km
Välkommen till Waxholms Hotell i pittoreska Vaxholm, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. Hit har gäster kommit i över hundra år för att njuta av god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden.
Hotell

Fredriksborg

Avstånd: 22,4 km
Fredriksborg är beläget i Stockholms vackra skärgård, längst ut på Norra Värmdö med en oslagbar utsikt över den glittrande Solöfjärden. Den historiska miljön och skådespelet på vattnet är något utöver det vanliga. 1724 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning. Med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarade sig mot fienden. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2022-05-10 16:28:21, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails