Opera- La Serva Padrona

Område: Norrtälje
Kategori: Evenemang
Datum: Söndag 19 jun 2022

För första gången någonsin spelas en operaföreställning i Varggropen på Pythagoras. La serva padrona (En liten hustyrann eller Ett litet huskors) är en opera-buffa (komisk opera) i två akter med musik av Giovanni Battista Pergolesi.

Med sin komiska miniopera La Serva Padrona fick den italienske tonsättaren Giovanni Battista Pergolesi 1733 operapubliken i Italien att skratta som aldrig förr. Istället för att låta sin opera skildra ett historiskt drama eller en antik tragedi förstod Pergolesi den komiska operans enorma potential och skapade ett mästerverk som alltsedan dess fortsatt glädja operapubliken och kommit att inspirera buffaoperans mästare som Mozart och Rossini m.fl. Som en del av Norrtälje stads 400-årsjubileum bjuder Roslagens egen sommaropera - Opera på Österbybruk - på en färgsprakande premiär på industrimuséet Pythagoras. Norrtäljesonen Mårten Wåhlström gestaltar med sin varma barytonstämma rollen som den gamle adelsmannen Uberto. Vår kvittrande koloratursopran Alexandra Linde gör rollen som den unga pigan Seripina, som skickligt manövrerar situationen för att få som hon vill. Operans tredje roll, den stumma betjänten Vespone görs av Susanna Reuter, vars dramatiska röst vi också får njuta av i några vackra arior av en annan av operakonstens stora pionjärer, Henry Purcell. Naturligtvis ackompanjeras det hela av en operaorkester som spelar så taglet ryker, under ledning av Niklas Tamm vid cembalon.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Jun
Söndag 19 jun 2022 18:00 - 19:00 Pythagoras industrimuseum

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Pythagoras industrimuseum, Verkstadsgatan 6
Telefonnummer (Bokning)
46 076 7650660
E-post
info@visitroslagen.se


Boka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2022-05-10 16:28:21, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails