Romanskonsert: Tonsättarporträtt av Jenny Linds guddotter – Hélène Tham

Område: Österbybruk
Herrgårdsvägen 1 Österbybruk (Visa karta)
Kategori: Evenemang, Musik & festival
Datum: Onsdag 3 nov 2021

På konsertprogrammet finns Hélène Thams kompositioner för piano, för röst och piano samt violin och piano. Det hela presenteras av Opera på Österbybruks konstnärliga ledare, dirigenten Niklas Tamm, och musikvetaren Gunnar Ternhag som har forskat på Thams musik.

Hélène Tham, född Murray var guddotter till självaste Jenny Lind. Hon var en begåvad musiker och tonsättare men fick som så många andra kvinnliga musiker vid den här tiden inte den uppmärksamhet hon förtjänade. Vi upplever att hennes musik påminner om både Adolf Fredrik Lindblad och makarna Schumann, men att det också finns en slags fromhet och enkelhet i musiken som ger Tham en säregen röst. Några av Thams kompositioner har spelats in på senare år och hennes konstnärsskap är säkerligen på väg mot en renässans, men vi är stolta över att göra det första grundliga tonsättarporträttet av denna fantastiska musiker.

Medverkande
Susanna Reuter - sång
Matilda Lindholm - piano
Niklas Tamm - violin och piano
Gunnar Ternhag - musikvetare

Österbybruks herrgård
Konsertens längd är c:a 2 timmar inklusive paus.

Biljettpriset är 250 kr, förbokning sker via email till operapaosterbybruk@gmail.com. Eventuella restbiljetter säljs kontant eller på swish 30 minuter innan konsertstart.

Arrangör: Opera på Österbybruk med stöd av Östhammars kommun

Evenemanget är en del av Östhammars kulturvecka 2021. Hela programmet hittar du på www.roslagen.se/kulturvecka

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
3 Nov
Onsdag 3 nov 2021 19:00 - 21:00 Herrgårdssalongen, Österbybruks Herrgård

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Herrgårdsvägen 1

Prisinformation

Prisinformation
Biljettpriset är 250 kr, förbokning sker via email till operapaosterbybruk@gmail.com. Eventuella restbiljetter säljs kontant eller på swish 30 minuter innan konsertstart.

Länkar

Hotell

Wärdshuset Gammel Tammen - Österbybruks Herrgård

Avstånd: 44 meter
På Wärdshuset Gammel Tammen i Österbybruk hittar du ett boende i genuin herrgårdsmiljö med den världsunika Vallonsmedjan runt knuten. Här kan du njuta av god mat och sköna sängar till vardag, konferens och fest.
Hotell

Forsmarks Wärdshus

Avstånd: 24,2 km
Mitt i det välbevarade vallonbruket Forsmark ligger Forsmarks Wärdshus, inrymt i det gamla mejeriet. Wärdshuset är beläget i en vacker miljö alldeles intill Bruksdammen, som tidigare utgjorde en viktig kraftkälla för brukets järnhantering. Det är med stolt tradition vi hälsar dig välkommen till vårt anrika Wärdshus.
Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 15,2 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-10-27 13:07:21, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails