Nordic och Folk Avan't

Område: Norrtälje
Rimbo Kulturscen (Visa karta)
Arena/Plats: Rimbo Kulturscen
Kategori: Evenemang
Datum: Tisdag 23 nov 2021

Två svenska triokonstellationer som går ihop till ett speciellt projekt. Det är Nordic, som etablerat sig under tio år på den svenska folkmusikscenen, dels trion Folk’Avant som tar avstamp i svensk och finsk tradition. Alla sex musiker kommer att delta på scen

De turnerar i november inom De Regionala Musikinstitutionernas: På Turné.

NORDIC
Anders Löfberg - Cello
Erik Rydvall - Nyckelharpa
Magnus Zetterlund - Mandolin
Länk: http://nordicmusic.nu/
Som ett av Sveriges mest namnkunniga och stilbildande folkmusikband fortsätter Nordic efter tio aktiva år att utvecklas och beröra sin publik. Den 9 november 2016 släpptes deras tredje fullängdsalbum; ”Collage”. Ett konstverk bestående av en palett av nya kompositioner med allt ifrån lyriska valser till en brasiliansk samba. Ett par nytolkningar förekommer också, bland annat en stillsam version av Frank Zappas ”Blessed Relief”. Här hör vi ännu ett exempel på hur Nordic har förfinat sitt koncept; Att låta sin musik passera sitt filter av rotade groove, lyriska klanger och outtröttliga lekfullhet som ständigt håller musiken vital och angelägen, både för sig själva och sin publik.
På skivan hittar vi även ”Nordic Symphonic Suite” ett specialskrivet verk vilket är ett av resultaten av förra höstens bejublade samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester. Tio års egen repertoar av Nordics karaktäristiska nyskapande kompositioner med stadig grund i svensk folkmusiktradition arrangerades för symfoniorkester av Karl-Johan Ankarblom och fick nytt liv.

________________________________________
FOLK'AVANT
Anna Wikenius- sång
Maija Pokela - kantele, sång
Anna Rubinsztein - fiol, sång
Den nordiska trion Folk’Avant bildades 2014 ur en nyfikenhet och kärlek till den traditionella folkmusiken i Sverige och Finland. Med avstamp i gamla låtar har de lekfullt testat instrumentens oändliga möjligheter, och också landat hem nytt material som får leda traditionen vidare. Här har trion hittat sin egen röst i det nordiska landskapet där stämsång, groove och sirliga melodier kompletterar varandra, där värme får möta svärta, och där sorg får möta hopp.
2017 kom debutalbumet Gryningsland, som fick ett varmt mottagande av både publik och recensenter. Sedan dess har trion turnerat i de nordiska länderna såväl som i övriga världen. Skivan har också genererat stipendier, en nominering till Årets Album i German Critic’s Choice Awards och den fanns med på listan över årets bästa album på World Music Chart Europe.
2019 fick trion i uppdrag att skriva music för dataspelet Star Stable, där trions musik fortsätter nå ny publik.

Det är ett samarrangemang mellan Rimbo Höstfolk och Norrtälje kommun

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Nov
Tisdag 23 nov 2021 19:00 - 20:45 Rimbo Kulturscen

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Rimbo Kulturscen
Telefonnummer (Bokning)
46 767650660
E-post
info@visitroslagen.se
Hotell

Hotell Roslagen, Norrtälje

Avstånd: 18,7 km
Vid Norrtäljes södra infart hittar du Hotell Roslagen. Hotellet består av 52 stora och ljusa rum i tre våningar med två hissar. Bussar till/från Stockholm stannar strax utanför hotellet (hållplats Campus Roslagen).
Bed & breakfast

Sparrens Bed and Breakfast

Avstånd: 7,7 km
En knapp timmes bilresa från Stockholm och trettio minuter från Arlanda finner du detta charmiga äldre hus omgivet av skog och ängar och med en trädgård som slutar vid stranden av sjön Sparren.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hvilan

Avstånd: 18,8 km
Bo centralt i vackra hamnstaden Norrtälje på vandrarhemmet Hvilan. Härifrån har du nära till allt det bästa med Stockholms norra skärgård och till butiker och restauranger i charmiga Norrtälje.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-10-27 13:07:21, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails