Utställning: Embrace

Område: Norrtälje
Galles gränd 7, 761 30 Norrtälje (Visa karta)
Arena/Plats: Norrtälje konsthall
Kategori: Evenemang, Konst & övriga utställningar
Datum: Lördag 9 okt 2021 - lördag 27 nov 2021

Norrtälje konsthall presenterar stolt utställningen EMBRACE, med sex internationella konstnärer som fokuserar på den måleriska processen och den inre logiken i den utförda måleriska handlingen. Utställningens teman följs upp i boken ”Embrace” skriven av Mika Hannula.

I tiden som vi lever i nu med stora förändringar som klimatet och inte minst COVID -19 som påverkar oss både individuellt och kollektivt i Sverige och i världen
så ställer sig denna utställning flera frågor om vår samtid, om hur digitalisering och en allt snabbare utveckling påverkar oss människor. Den ställer också frågor om rollen som konstnär och den samtida konsten utifrån sina perspektiv och från de olika platser de kommer ifrån.

Vad händer med upplevelsen av tid när du står ensam inför en målning, när vi blir konfronterade och engagerade? Vad är det som pågår i denna intima, sensitiva men också en ge och ta interaktion som begär och förväntar sig en speciell långsamhet och en försiktig rörelse mellan bakom och framför och med och inom verket?
Kan den estetiska upplevelsen av samtida måleri ge oss en möjlighet att ta del av världen genom reflektion, våra röster och kroppar. Målet är att komma bort från idén om distanserad neutralitet och börja gå mot en deltagande erfarenhet - den krävande och röriga men trevliga vägen från avskildhet till närhet, från frånvaro till omfamning.

Curator: Mika Hannula

Medverkande konstnärer: Birgir Birgisson (ISL) , Emil Holmer (SWE) , Heidi Lampenius (FIN) , Onya McCausland (UK) , Miikka Vaskola (FIN) , Thordis Erla Zoega (ISL

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
9 Okt
Lördag 9 okt 2021 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
10 Okt
Söndag 10 okt 2021 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
11 Okt
Måndag 11 okt 2021 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall
12 Okt
Tisdag 12 okt 2021 12:00 - 16:00 Norrtälje konsthall

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Galles gränd 7
Postadress
761 30 Norrtälje
Kontaktperson
Helén Hedensjö
E-post
helen.hedensjo@norrtalje.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Kostnadsfritt Trådlöst internet WC
Speciella behov
Barnvänligt

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré

Länkar

Hotell

Hotell Roslagen, Norrtälje

Avstånd: 1,3 km
Vid Norrtäljes södra infart hittar du Hotell Roslagen. Hotellet består av 52 stora och ljusa rum i tre våningar med två hissar. Bussar till/från Stockholm stannar strax utanför hotellet (hållplats Campus Roslagen) och om du kommer med egen bil finns här fri pa
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hvilan

Avstånd: 612 meter
Bo centralt i vackra hamnstaden Norrtälje på vandrarhemmet Hvilan. Härifrån har du nära till allt det bästa med Stockholms norra skärgård och till butiker och restauranger i charmiga Norrtälje.
Hotell

Åtellet

Avstånd: 485 meter
På Åtellet bor du centralt i Norrtälje med ett vackert läge vid ån och Norrtälje hamn. Här befinner du dig mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med charmiga butiker, gränder och kullerstensgator.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-09-16 10:27:30, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails