Cykelvisning av offentlig konst

Område: Österåker
Storängstorget Åkersberga (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Guidad tur
Datum: Lördag 18 sep 2021

Välkommen till en cykelvisning av offentlig konst lördag 18 september klockan 13.00 med start vid fontänen Arkipelag vid Storängstorget i Åkersberga.

Välkommen till en cykelvisning av offentlig konst lördag 18 september klockan 13.00 med start vid fontänen Arkipelag vid Storängstorget i Åkersberga. Vi kommer att per cykel besöka konstverken Arkipelag av Thomas Nordström, Lightscape av David Svensson, Spegel av AaroFahlsten och Vera Vattnare och Två systrar av May Lindholm. Cykelturen tar en timme.

Vi samlas på torget klockan 12.50.

Adam Wallenberg är vår guide.

Adam är konstnär, filosofisk praktiker och konstpedagog. Han arbetar med konstpedagogik och filosofi i olika konstprojekt och på Moderna Muséet där han sedan 2015 utvecklat filosofiska ingångar tillkonstpedagogik.

Vid ihållande regn hålls istället ett föredrag i Österåkers biblioteks programrum. OBS! Att förnyade restriktioner kan behöva beaktas.

Bokning sker endast via telefonsamtal till Visitroslagen.

Detta evenemang går ej att boka via nätet. Antalet platser är begränsat till 22 personer. Fri entré. Vuxenprogram som passar från 12 år och uppåt. Visit Roslagen växel 0767-650 660

Cykelvernissaget i Åkersberga är en del av Europeiska mobilitetsveckan.

Läs mer om mobilitetsveckan på osteraker.se och om konst i Österåker på österåker.se/konst

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Sep
Lördag 18 sep 2021 13:00 - 15:00  

Snabbfakta

Åldersgräns
12

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Storängstorget

Prisinformation

Prisinformation
Ingen avgift.

Länkar

Pensionat

STF Siaröfortets Skärgårdskrog och pensionat

Avstånd: 20,1 km
Hit men inte längre skulle ryssen få komma. Det var tanken när Siaröfortet byggdes efter första världskriget. Nu är Siaröfortet en egen ö fylld av både upplevelser och avkoppling.
Hotell

Waxholms Hotell

Avstånd: 9,3 km
Välkommen till Waxholms Hotell i pittoreska Vaxholm, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. Hit har gäster kommit i över hundra år för att njuta av god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden.
Hotell

Fredriksborg

Avstånd: 12 km
Fredriksborg är beläget i Stockholms vackra skärgård, längst ut på Norra Värmdö med en oslagbar utsikt över den glittrande Solöfjärden. Den historiska miljön och skådespelet på vattnet är något utöver det vanliga. 1724 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning. Med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarade sig mot fienden. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-07-29 16:40:24, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails