Konstutställning med Aina Witwitzka, mixed media & Alexander Aasa Nyberg, måleri

Område: Vaxholm
Östra Ekuddsgatan 21, 18534 Vaxholm (Visa karta)
Kategori: Konst & övriga utställningar

29/5-10/6 visar Galleri Roddarhuset konst av Ania Witwitzka och Alexander Aasa Nyberg. Ania och Alexander är ett konstnärspar som bor och har sin ateljé i Vaxholm. Bägge målar och beröringspunkterna i deras konst är ljuset och glädjen att arbeta med färg men det finns även en del som skiljer deras konst åt såsom att Alexander uteslutande avbildar rum i staden medan Ania hämtar sina motiv i det intuitiva måleriet. Besökaren utlovas en prakt i färg och ljus med en underton av glädje och positivitet.

ANIA WITWITZKA målar med den inre skaparglädjen som ledstjärna och hennes olika färgstarka motiv strävar efter att väcka känslan av magi, hopp och glädje hos betraktaren. Ania är en konstnär med polskt ursprung som är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafsk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Aniavpå sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB.
ALEXANDER AASA NYBERG är i grunden arkitekt utbildad vid KTH. Alexander fascineras av sin hemstads stadsrum och i alstret ”Moments of Stockholm” skildras sommarvardagen i
Stockholm. Alexander målar den spontana glädje som sommartid fyller stadsrummet i
sprakande färg, ljus och folkliv. En nerv av vemod finns samtidigt och speglar livets
växelverkande sidor. Sommarstadens liv är kort, intensivt och till låns.

29/5-10/6
ÖPPET I GALLERI & CAFÉ
TIS-SÖN 11-16

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Östra Ekuddsgatan 21
Postadress
18534 Vaxholm
Kontaktperson
Héléne Marie Hombert Qvist
E-post
helene@roddarhuset.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Kostnadsfritt Matservering  
Speciella behov
Barnvänligt Handikappvänligt  

Länkar

Webbsida
http://oddarhuset.se/
Bokningslänk
http://
Evenemangslänk
http://
Hotell

Fredriksborg

Avstånd: 5,5 km
Fredriksborg är beläget i Stockholms vackra skärgård, längst ut på Norra Värmdö med en oslagbar utsikt över den glittrande Solöfjärden. Den historiska miljön och skådespelet på vattnet är något utöver det vanliga. 1724 påbörjades arbetet med att bygga Fredriksborgs fästning. Med sitt strategiska läge var det här Stockholm försvarade sig mot fienden. Nu närmare 300 år senare är det dags för Fredriksborg att fylla ett helt annat syfte.
Hotell

Waxholms Hotell

Avstånd: 594 meter
Välkommen till Waxholms Hotell i pittoreska Vaxholm, där Stockholms skärgård möter mysig småstad. Hit har gäster kommit i över hundra år för att njuta av god mat, härlig stämning och underbara vyer över Vaxholmsfjärden.
Pensionat

STF Siaröfortets Skärgårdskrog och pensionat

Avstånd: 23,2 km
Hit men inte längre skulle ryssen få komma. Det var tanken när Siaröfortet byggdes efter första världskriget. Nu är Siaröfortet en egen ö fylld av både upplevelser och avkoppling.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-06-10 18:22:20, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails