Stina Wollter, akvarell, utställning i Sadelmakarlängans galleri 5-27 juni

Område: Österbybruk
Lillgatan 10, 748 32 Österbybruk (Visa karta)
Arena/Plats: Sadelmakarlängan
Kategori: Evenemang, Konst & övriga utställningar
Datum: Lördag 5 jun 2021 - söndag 27 jun 2021

Stina Wollter är bosatt och verksam som konstnär i Uppsala. I sina bilder vill Stina berätta om det stora och det lilla, det privata och det allmängiltiga om världen, inom och utom kroppen.

Stina Wollter visar akvareller i galleriet under juni månad.
Så här berättar Stina om sitt skapande:
”Jag ser mig själv som en sorteringsarbetare. Kanske var det därför jag en gång bestämde mig för att gå in i bildskapandet för att troligtvis aldrig lämna det. För att kunna sortera. För att reda ut, ordna och försöka förstå de bitar som kommer i min väg. Det sker och har skett mycket i världen, det sker mycket i våra liv. Det är det stora och det lilla, det allmängiltiga och det privata. Jag försöker berätta något. Göra greppbart. Skapa något som väcker och startar upp. Ibland vet jag inte själv vad det är. Svaret finns bortom bilden. Jag har lärt mig, genom alla möten med de som sett min konst, att svaret är och blir olika genom att vi alla är olika, på olika platser i våra liv. Konsten föreställer kanske det vi behöver att den föreställer. Jag står ensam i min ateljé och gör något som kan liknas vid inre resor och tvingar ut bilder på det platta underlaget; ut att möta världen.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
5 Jun
Lördag 5 jun 2021 11:00 - 16:00 Sadelmakarlängan
6 Jun
Söndag 6 jun 2021 11:00 - 16:00 Sadelmakarlängan
9 Jun
Onsdag 9 jun 2021 12:00 - 18:00 Sadelmakarlängan
10 Jun
Torsdag 10 jun 2021 12:00 - 18:00 Sadelmakarlängan

Snabbfakta

Åldersgräns
0

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Lillgatan 10
Postadress
748 32 Österbybruk
Kontaktperson
Katarina Persson
E-post
katarina@sadelmakarlangan.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Husdjur tillåtna Kostnadsfritt  
Speciella behov
Barnvänligt Handikappvänligt  

Prisinformation

Prisinformation
Fritt inträde

Länkar

Hotell

Forsmarks Wärdshus

Avstånd: 24,1 km
Mitt i det välbevarade vallonbruket Forsmark ligger Forsmarks Wärdshus, inrymt i det gamla mejeriet. Wärdshuset är beläget i en vacker miljö alldeles intill Bruksdammen, som tidigare utgjorde en viktig kraftkälla för brukets järnhantering. Det är med stolt tradition vi hälsar dig välkommen till vårt anrika Wärdshus.
Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 15,3 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.
Hotell

Wärdshuset Gammel Tammen - Österbybruks Herrgård

Avstånd: 166 meter
På Wärdshuset Gammel Tammen i Österbybruk hittar du ett boende i genuin herrgårdsmiljö med den världsunika Vallonsmedjan runt knuten. Här kan du njuta av god mat och sköna sängar till vardag, konferens och fest.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails