Tor Cederman, mixed media i Sadelmakarlängans galleri 2-24 oktober

Område: Österbybruk
Lillgatan 10, 748 32 Österbybruk (Visa karta)
Arena/Plats: Sadelmakarlängan
Kategori: Evenemang
Datum: Lördag 2 okt 2021 - söndag 24 okt 2021

Tor Cederman är bosatt och verksam som mångsidig konstnär/konsthantverkare och frilansande scenograf i Stockholm.

Tor Cederman är frilansande konstnär, konsthantverkare, utställningsformgivare och scenograf. Han är född och uppvuxen i Karlstad men bor sedan 1984 i Stockholm. Tors konstnärliga yrkesgrenar har alltid löpt parallellt men de senaste 15 åren har han satsat mer och mer på konst och konsthantverk. Tor Cedermans konstnärskap befinner sig i gränslandet mellan konst och konsthantverk. Så här berättar Tor själv :
"Förutom form och färg förmedlar tekniken och materialvalet det jag vill berätta. Konsthantverket i sig blir en del i det konstnärliga uttrycket. Det är en lek som utgår från det bekanta och sätter betraktarens förväntningar på prov.
I mitten av 2000-talet förlorade jag oförberett ett större utställningsuppdrag som formgivare. Det gällde att inte deppa ihop. Tankarna malde: Vad vill jag? Vad är det roligaste som finns? Jo, julgranar! Julpynt! Jag började helt enkelt tillverka juldekorationer och arbetslusten återvände i rask takt. Ur denna glitterkick fick även min konst en nytändning.En resa till Indien 2010 var en annan bladvändare. Vi var en grupp konstnärer som anordnade en egen workshop i Udaipur. Mötet med Indien – dess miljöer, färger och former och sociala kontraster – blev en märklig déjà vu. En flod av gamla minnen och anekdoter, som mormor och hennes släktingar berättade, kom tillbaka. Mina rötter i östvärmländsk statarkultur trädde fram i nytt ljus.Några år senare kom en tredje vändpunkt: Jag återfann min mormors mattrasor i sommarhuset på släktmarken utanför Filipstad. Fyndet startade ett kreativt flow som jag fortfarande befinner mig i. De verk som tillkommit sedan dess ingår i ett projekt jag kallar ”Hemtamt”. Mina alster har ställts ut i olika kombinationer. 2017 blev jag Värmlands konstförenings Thor Fagerkvist-stipendiat.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Okt
Lördag 2 okt 2021 11:00 - 16:00 Sadelmakarlängan
3 Okt
Söndag 3 okt 2021 11:00 - 16:00 Sadelmakarlängan
6 Okt
Onsdag 6 okt 2021 12:00 - 18:00 Sadelmakarlängan
7 Okt
Torsdag 7 okt 2021 12:00 - 18:00 Sadelmakarlängan

Snabbfakta

Åldersgräns
0

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Lillgatan 10
Postadress
748 32 Österbybruk
Kontaktperson
Katarina Persson
E-post
katarina@sadelmakarlangan.se

Faciliteter och service

Faciliteter
Husdjur tillåtna Kostnadsfritt  
Speciella behov
Barnvänligt Handikappvänligt  

Prisinformation

Prisinformation
Fritt inträde

Länkar

Hotell

Forsmarks Wärdshus

Avstånd: 24,1 km
Mitt i det välbevarade vallonbruket Forsmark ligger Forsmarks Wärdshus, inrymt i det gamla mejeriet. Wärdshuset är beläget i en vacker miljö alldeles intill Bruksdammen, som tidigare utgjorde en viktig kraftkälla för brukets järnhantering. Det är med stolt tradition vi hälsar dig välkommen till vårt anrika Wärdshus.
Hotell

Wärdshuset Gammel Tammen - Österbybruks Herrgård

Avstånd: 166 meter
På Wärdshuset Gammel Tammen i Österbybruk hittar du ett boende i genuin herrgårdsmiljö med den världsunika Vallonsmedjan runt knuten. Här kan du njuta av god mat och sköna sängar till vardag, konferens och fest.
Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 15,3 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-09-16 10:27:30, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails