Historiens vingslag svävar över Furusund

Område: Norrtälje
Furusunds strandväg 2, 760 19 Furusunds strandväg 2 (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Guidad tur

Historiens vingslag svävar över Furusund
Dimman ligger tät, vågorna skvalpar över grynnan som är blivande Furusund. Roslagens skärgård har börjat stiga ur havet…

På Furusund har många spännande händelser ägt rum, och ett flertal intressanta personer har också genom åren besökt och bott på Furusund.

Guidningen börjar med istiden för att sedan ta oss fram till, och avsluta med början av 1900-talet då Furusund var en blomstrande bad- och kurort.

Turen tar ungefär en timme och vi kommer att gå cirka 1 kilometer i lugn takt. Guiden använder en röstförstärkare så att alla ska höra vad som berättas och så att vi kan hålla ett covid-19 säkert avstånd.

Anmälan sker till furusundsguide@gmail.com.

Pris 120 SEK per person, du swishar avgiften efter att du fått en bekräftelse via mail.

Tid guidade turer sker på tisdagar klockan 17.00-18.00 samt lördagar 15.00 med vissa undantag. Guidningen ställs in om det regnar och om det blåser för mycket.

Plats Samling vid boulebanan i Ålandsviken, Furusund.

Antal deltagare är max 7 personer.

Guidning på förfrågan kan genomföras, skicka ett mail till furusundsguide@gmail.com.

Om du har frågor så får du gärna ringa Carin Tehler på 070 818 72 94

Snabbfakta

Åldersgräns
0

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Furusunds strandväg 2
Postadress
760 19 Furusunds strandväg 2
Kontaktperson
Carin Tehler
E-post
furusundsguide@gmail.com

Prisinformation

Prisinformation
Anmälan sker till furusundsguide@gmail.com Pris 120 SEK per person, du swishar avgiften efter att du fått en bekräftelse via mail.
Hotell

Furusund Värdshus

Avstånd: 117 meter
I Stockholms norra skärgård finner du Furusund Värdshus med tillhörande konferensanläggning, gästhamn samt hamnkrog. Här, precis vid sundet och farleden, kan du njuta av hänförande utsikt, personlig service och fantastisk mat & dryck.
Stuga

Fjällenhuset

Avstånd: 10,3 km
Fjällen är ett litet stugområde ungefär 1 mil öster om Norrtälje mot Kapellskär. Huset är ca 100 kvm och håller en god standard. Det är byggt för att bo i året runt.
Vandrarhem

Kapellskär, STF Vandrarhem

Avstånd: 9,8 km
Välkommen till Kapellskär, STF Vandrarhem! Kapellskär är kanske mest känt som porten mot öster med färjetrafik till Åland. Men här, mellan hav och land, ligger även Riddersholms naturreservat, ett naturområde med slåtterängar och betesmarker.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails