Viksbåtens Dag på Erikskulle

Område: Norrtälje
Erikskullevägen 7, 76174 Norrtälje (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Barn & familj

Viksbåten på Erikskulle museum är kanske den bäst bevarade svenska båten från vikingatiden. På Viksbåtens Dag presenterar de två mest kunniga experterna på området båten från sina respektive perspektiv; det akademiska och det praktiska.

Marinarkeolog Gunilla Larsson är Sveriges främsta expert på järnåldersbåtar och har rekonstruerat bl.a. Viksbåten. Hon håller föreläsningar om båten och sjöfarten på den tiden kl 11.00 och 13.00. Lennart Widerberg har byggt ett antal repliker av Viksbåten. Dessa har han tagit på resor i österled för att visa Viksbåtens duglighet och vikingarnas förmåga att ta sig fram i praktiken. Han har föreläsningar kl 12.00 och 14.00.
Mellan föreläsningarna kan ni se en båtreplik och ströva runt i alla öppna hus, besöka allmogeutställningarna, loppis, handelsbod och kafé.
Vi begränsar deltagarantalet på föreläsningarna så vi kan hålla smittsäkert avstånd. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer på Erikskulle med avstånd, rena händer och antalsbegränsningar på olika ytor.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Erikskullevägen 7
Postadress
76174 Norrtälje
Mobilnummer
+46 0735686693
Kontaktperson
Marie-Louise Pettersson
E-post
info@erikskulle.com

Faciliteter och service

Faciliteter
Husdjur tillåtna Kostnadsfritt WC
Speciella behov
Barnvänligt

Prisinformation

Prisinformation
Fri entré

Länkar

Webbsida
http://erikskulle.se
Bokningslänk
http://
Evenemangslänk
http://
Stuga

Charmig Roslagstuga

Avstånd: 14 km
Charmig Roslagstuga med utsikt över Vätösund. Välkomna till Norrveda! Vackert beläget direkt vid Vätö sund med soligt läge från morgon till kväll. I området finns badplats, sandstrand och småbåtshamn.
Hotell

Åtellet

Avstånd: 14,8 km
På Åtellet bor du centralt i Norrtälje med ett vackert läge vid ån och Norrtälje hamn. Här befinner du dig mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med charmiga butiker, gränder och kullerstensgator.
Hotell

Hotell Salnö Gård, Väddö

Avstånd: 13,5 km
Hotell Salnö Gård ligger på södra delen av vackra Väddö omgivet av sköna ängar och skog vid Ålands hav. Här har du nära till upplevelser i fantastisk skärgårdsmiljö.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails