Konstutställning Art Quilt, Järnboden Harg

Område: Östhammar
Järnboden Harg (Visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang, Konst & övriga utställningar
Datum: Fredag 18 jun 2021 - onsdag 30 jun 2021

Välkommen till Art Quilt Circles utställning. Gruppen som består av nio medlemmar visar för första gången gemensamt sina textila konstverk i Art Quilt tekniker.
Öppet varje dag fr.o.m. 18 juni t.o.m. 30 juni kl 12-17, midsommarafton STÄNGT. Vernissage 18 juni kl 12-17.

Art Quilt Circle
Vi är nio kvinnor som tidigare ägnat oss åt traditionell lappteknik. Intresset och viljan att gå vidare och utvecklas har lett oss in på Art Quilt som konstform och det är nu vårt stora gemensamma intresse. Gruppen bildades våren 2019 som en studiecirkel hos Aktiva Seniorer i Uppsala, men under pandemin driver Medborgarskolan verksamheten.
Våra träffar ger oss inspiration och där planerar vi också våra olika aktiviteter. Samvaron, diskussioner kring konsten och att ge och ta kritik sporrar oss till nya utmaningar. Vi lär oss nya tekniker, både av varandra och i kurser samt deltar i olika utmaningar och utställningar, både fysiska och digitala.
Vid ett besök av en välrenommerad textilkonstnär från USA, tillika grundare av konstgruppen Viewpoints 9, fick vi idén att var och en av oss utifrån ett valfritt tema skall skapa tre stora textila verk, ett arbete som kommer att pågå fram till sommaren. Under förra året deltog vi under några dagar i ett par i kurser/workshops för två danska textilkonstnärer som vi fortsätter att samarbeta med.
I Sverige är konstformen liten och har få utövare och vi vill med denna, vår första gemensamma utställning, väcka intresse och sprida kunskap om Art Quilt.
Vad är en Art Quilt?
Den internationella organisationen SAQA (Studio Art Quilt Associates) som samlar och stöttar Art Quilt-konstnärer från hela världen definierar så här: ”A creative visual work that is layered and stitched or that references this form of stitched layered structure”.
Lite enklare kan man säga att Art Quilt är en konstform som kombinerar både traditionella och moderna kvilttekniker. Konstnären skapar sitt konstverk utifrån upplevelser, tankar och känslor och resultatet blir en Art Quilt. Inspiration hämtas ofta från natur och miljö men också aktuella händelser eller konstupplevelser. Uttrycket i en Art Quilt fångar alltifrån naturalistiska motiv till helt abstrakta. Designen skall vara konstnärens egen men utgår från de klassiska designelementen såsom t.ex. linje, form, konstrast, färg och struktur.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
18 Jun
Fredag 18 jun 2021 12:00 - 17:00  
19 Jun
Lördag 19 jun 2021 12:00 - 17:00  
20 Jun
Söndag 20 jun 2021 12:00 - 17:00  
21 Jun
Måndag 21 jun 2021 12:00 - 17:00  

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Järnboden
Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 14,7 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.
Stuga

Stuga - Äppelbo

Avstånd: 16,1 km
Gemytlig 4-bäddsstuga, fullständigt utrustad med minikök, kylskåp med frysfack, micro, vattenkokare, kaffebryggare, elgrill, toalett, dusch, TV, altan i söderläge med utemöbler. 200m till Sunnanöviken där bra badplatser finns för alla.
Hotell

Johanssons Gårdshotell

Avstånd: 9,7 km
Johanssons Gårdshotell i Roslagen är ett litet modernt hotell i en unik gårdsmiljö centralt i Östhammar och nära havet. Gårdshotellet består av 15 rum som är charmigt inredda i marin/newportstil med vitmålade eller brunbetsade trägolv.

I närheten avBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-05-07 11:17:37, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails