Elin Sundström, keramik och Eva Sundström, textil

Område: Österbybruk
Lillgatan 10 Sadelmakarlängan (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Konst & övriga utställningar
Datum: Onsdag 2 dec 2020 - söndag 20 dec 2020

Eva och Elin, mor och dotter, gör en gemensam utställning om skogen och vattnet, om kärleken till en natur stadd i förändring.

Elin Sundström har som keramikkonstnär mer och mer tagit sin praktik ut i markerna. Hon rör sig mellan konsthantverk och land art med performativa inslag, i samspel med naturplatser. Leran är huvudmaterial och tillåts ofta ta plats med sitt eget organiska språk.

Med lera som sitt huvudmaterial har Elin i ett projekt kallat "River-and-I, A multispecies story of loss and love in the Anthropocene" utgått från Sävaån och de som lever i och omkring det lilla vattendraget.

Leran fungerade i projektet som ett slags bindemedel mellan människa och natur, ett konstprojekt som förenade hantverk, poesi, filosofi och samhällskritik.

Elin som är från Skogstibble har gått Capellagårdens keramikutbildning, tagit kandidatexamen i keramikkonst på HDK och gör just nu en master i CRAFT! på Konstfack.
2020 har Elin fått Region Uppsalas kulturstipendium och kan också ses i stipendiatutställninogen,

För Eva Sundström är naturen en inspirationskälla liksom folkliga textilier. Växtfärgade plädar, trasmattor och linnetextilier skapar hon med långsamma tekniker. Miljöhänsyn, kvalitet, färg, form och funktion är lika viktiga. I färgningen arbetar hon tidvis med ikat-tekniken.

Eva Sundström är bosatt och verksam i Skogstibble, arbetar med färgning och vävning. Eva har varit medlem i Vicke Vire Konsthantverk, Örsundsbro och i Kaleido, Uppsala och varit lärare i vävning, färgning och broderi på Wiks folkhögskola.Onsdag-fredag 12-18
Lördag-Söndag 11-16
Vi har öppet från påsk till jul.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
2 Dec
Onsdag 2 dec 2020 12:00 - 18:00  
3 Dec
Torsdag 3 dec 2020 12:00 - 18:00  
4 Dec
Fredag 4 dec 2020 12:00 - 18:00  
5 Dec
Lördag 5 dec 2020 12:00 - 18:00  

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Lillgatan 10
Kontaktperson
Katarina Persson
E-post
katarina@sadelmakarlangan.se
Hotell

Gimo Herrgård

Avstånd: 15,3 km
Inbäddad i norduppländska skogar med den glimrande Gimosjön och vidsträckta ängar inpå knuten välkomnas ni till Sveriges första gustavianska herrgård. Här finner du 86 personligt inredda rum och sviter, Sjöstugan SPA med panoramautsikt över sjön och restaurangen som serverar utsökta måltider på lokala råvaror från Roslagen med omnejd. För era evenemang erbjuder vi ljusa mötesrum och vackra festlokaler från 1700-talet.
Hotell

Forsmaks Wärdshus

Avstånd: 24,1 km
Mitt i det välbevarade vallonbruket Forsmark ligger Forsmarks Wärdshus, inrymt i det gamla mejeriet. Wärdshuset är beläget i en vacker miljö alldeles intill Bruksdammen, som tidigare utgjorde en viktig kraftkälla för brukets järnhantering. Det är med stolt tradition vi hälsar dig välkommen till vårt anrika Wärdshus.
Hotell

Wärdshuset Gammel Tammen - Österbybruks Herrgård

Avstånd: 164 meter
På Wärdshuset Gammel Tammen i Österbybruk hittar du ett boende i genuin herrgårdsmiljö med den världsunika Vallonsmedjan runt knuten. Här kan du njuta av god mat och sköna sängar till vardag, konferens och fest.

I närheten avBoka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online
Build: 2020-11-23 18:15:40, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails