Kulturarvsdagen på Vikingabyn Storholmen

Område: Norrtälje
Varjagvägen 1, 76393 Svanberga (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang

Föredrag och kunskapscafé. Britta Geschwind håller föredrag om Roslagens vikingatid och visar utställningen ”Vikingatidens spår” i den nya långhallen. Om vädret tillåter ges även en gravfältsvandring. Kl. 13.00 -15.30, Entré 50 kr, Storholmens Vikingaby.

Britta är en av vikingabyns grundare. Hon är etnolog och arkeolog och har skrivit utställningen. Britta berättar om östliga kontakter, om vardagsliv, makt och kult och ger även övergripande kunskap om Vikingatiden och dess mytbilder.

Utställningen Vikingatidens spår – långväga möten, liv och död i Roslagen berättar om livet i Roslagen och om människornas långväga förbindelser, som påverkade livet här.

Passa även på att titta på vikingabyn och örtagårdarna. Om vädret vill, ser vi på Norra Malma gravfält och naturreservat där det finns 166 gravar och fornlämningar från yngre järnålder och vikingatid.

Fika kan köpas i anslutning till föredraget. Kaffe, mjuk kaka eller smörgås.
Inträde 50 kr. (Inkluderar föredrag, utställning samt ev gravfältsvandring.)

Varmt välkomna!

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Varjagvägen 1
Postadress
76393 Svanberga
Telefonnummer (Bokning)
46 767650660

Länkar

Bed & breakfast

Wik Bed & Breakfast, Söderbykarl

Avstånd: 6,5 km
Välkommen till Wik Bed & Breakfast! I ett rött hus med vita knutar och med vacker utsikt över böljande, ligger Wik Bed & Breakfast. Vi erbjuder ett hemtrevligt boende i personligt inredda rum, sköna sängar och en god frukost.
Vandrarhem

Vandrarhemmet Hvilan

Avstånd: 9,3 km
Bo centralt i Norrtälje på vandrarhemmet Hvilan. Härifrån har du nära till allt det bästa med Stockholms norra skärgård och till butiker och restauranger i charmiga Norrtälje.
Hotell

Åtellet

Avstånd: 9,3 km
På Åtellet bor du centralt i Norrtälje med ett vackert läge vid ån och Norrtälje hamn. Här befinner du dig mitt i Norrtäljes idylliska stadskärna med charmiga butiker, gränder och kullerstensgator.

I närheten avBoka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online
Build: 2020-09-23 19:01:06, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails