Huldrans afton. Vallmusik och skogsbad i skymningen

Huldrans afton. Vallmusik och skogsbad i skymningen

Kategori: Evenemang

2020 års version av Huldrans Natt blir en Huldrans afton i mindre skala och med betoning på hälsa. I en grupp om max 25 personer bjuds publiken på en stämningsfull vandring i skogen med skogsbad och Qigong, följt av en vallmusikkonsert vid en stilla skogssjö.

Skogsbad, Shinrinyoku, är en meditation i skogen, en friskvårdsmetod i vår moderna tid som föddes i Japan. Ett skogsbad innebär meditation och andningsövningar och utförs stående. Qigong är mjuka andningsrörelser utvecklade efter urgammal kinesisk läkekonst. Dessa metoder hjälper dig att gå ner i varv, få kontakt med naturen och dig själv, fördjupa din andning och jämna ut stressnivåer. Momenten leds av Richard och Nina Nu Wesemeyer, skaparna av Huldrans natt, samt utbildade andningspedagoger och hälsocoacher. VId sjön Svarttjärn klingar vallmusiken på distans. Vallmusiken är vår allra äldsta folkmusik, med rötter i fäbodväsendet och den gamla skogen. Denna musik görs med rösten, med horn och olika folkliga pipor och ger en magisk upplevelse i naturen.Utöver vallmusik bjuds en konsert med Grågylling och ensemblen. Huldrans afton slutar sedan där den börjar, vid parkeringen till Domaruddens friluftsgård. Max 25 deltagare. Medtag sittunderlag, myggmedel och gärna också eget fika. Oöm klädsel anpassad väderleken. Medverkande i Huldrans afton: Skogsbad och Qigong: Richard Wesemeyer, Nina Nu Wesemeyer Musik: Nina Nu Wesemeyer, Bosse Olofsson, Fredrik Wesemeyer och Nemo Sjögren Medhjälpare: Tina och Saga Brickert Arrangör: Jordnära kultur i samarbete med Österåkers kommun Åldersgräns: 10 år. Under 15 år i målsmans sällskap.

Inga biljetter kunde hittas för valt arrangemang. Var vänlig försök igen senare.
Build: 2020-06-30 14:41:02, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: booking