Vikingavandringen - från bruk till bruk på Vikingaleden

Område: Östhammar
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang
Datum: Lördag 23 maj 2020

Följ med på första upplagan av Vikingavandringen, en lärorik tur på den nya Vikingaleden mellan bruken i Harg och Gimo. Vi vandrar i mindre grupp och gör stopp längs leden för att lyssna till olika historiska berättare.

Efter några timmars vandring smakar lunchen, som serveras bland tallar och mossbevuxna stenar, säkert lite extra gott och några kilometer från målet i Gimo bjuds det på fika i vårgräset. Sträckan är cirka 17 km lång och går i lätt terräng.

Pris: 350 kr med Boka-tidigt-rabatt och NT-rabatt, ordinarie pris är 425 kr. Barn/ungdom under 18 år: 255 kr.

Detta ingår: Guidad vandring inklusive lunch och fika i naturen samt busstransport till starten i Harg från Norrtälje, Uppsala, Gimo och Östhammar.

UPPLÄGG
Välj vilken av transferbussarna du önskar ta till start eller om du tar dig till startplatsen vid Hargs kyrka själv.

Tidtabell:
Buss från Norrtälje Turistbyrån kl. 08:30
Buss från Norrtälje hållplats Campus Roslagen kl. 08:35
Buss från Uppsala - UKK/Roslagsgatan kl. 08:30
Buss från Gimo busstation kl. 09:10
Buss från Östhammars busstation kl. 09:30
Start direkt i Harg, samling kl. 10:15

VANDRING I GRUPP
Vid ankomst till Hargs kyrka delas ni in i grupper utifrån i vilket tempo ni önskar vandra. Raskt eller vilsamt. Varje grupp har en vandringsledare som följer med på turen. Vikingavandringen inleds med en titt på målingarna i Hargs kyrka, därefter vandrar respektive grupp iväg. Under vandringens gång träffar ni olika personer som berättar om Vikingaleden, St. Olav och områdets historia. Två stopp görs också för lunch och fika.

De olika vandringsgrupperna har olika starttid och vandrar med ett tidsmässigt mellanrum . Den första milen gås i grupp med vandringsledare, efter lunchstoppet får var och en vandra till målet på egen hand, i egen takt (sista delen sker alltså inte i grupp).
Denna etapp av Vikingaleden går på grusväg och skogsväg i flack terräng.

ÅTERRESA MED BUSS
Vandringen avslutas i Gimo och här får ni pusta ut. Då de olika grupperna kommer i mål vid olika tidpunkt så sker återresan med kollektivtrafik, UL:s bussar går till bla. Uppsala och Östhammar från busstationen i Gimo. Se www.ul.se för tidtabell. Däremot går ingen kollektivtrafik till Norrtälje så för denna återresa erbjuds transferbuss (bokas som tillägg i steg 2 av bokningen). Denna buss avgår när samtliga personer som bokat återresa till Norrtälje har kommit i mål. Uppskattningsvis sker återresan kl. 16:30.

ATT TÄNKA PÅ
Ta på kläder efter väder och tänk på att lunch och fika serveras ute i naturen. Medtag egen vätska och mellanmål ifall du blir hungrig innan eller mellan matstoppen. Sittunderlag och skavsårsplåster är också ett tips på vägen.

VARMT VÄLKOMMEN!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Maj
Lördag 23 maj 2020 08:30  

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Start vid Hargs kyrka
Telefonnummer (Bokning)
46 767650 660

LänkarBoka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online
Build: 2020-04-06 12:23:00, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails