Länna, Penningby och Furusund - guidad busstur

Område: Norrtälje
Arena/Plats: Roslagsambassadörstur
Kategori: Evenemang
Datum: Lördag 27 jun 2020

Följ med på en härlig tur där vi besöker platser som Länna kyrka, Kvarngården i Bergshamra, Penningby slott och Furusund. Dagens guide är Michael Blum som även står för underhållningen ombord på bussen.

Vårt första stopp blir vid Kvarngården. Denna välbevarade hembygdsgård i Bergshamra stoltserar med såväl fina byggnader som en intressant interiör. Räkna med en mycket livfull guidning av ballongflygaren Pelle Signal.

Vi fortsätter vår resa till Länna kyrka, en vacker byggnad belägen på en sluttning mot Länna kyrksjö. Här får vi ta del av kyrkans historia innan vi fortsätter vår resa mot Penningby slott - ett slott utan guld och glamour men med en mycket färgstark historia. Här har många filminspelningar gjorts under årens lopp och lite rekvisita finns kvar nere i källaren. Här går vi på en spännande promenad genom gångar, valv och trappor.

Efter en resa över Sju strömmars väg, en gång utnämnd som en av Sveriges vackraste vägar, kommer vi till Furusund. I slutet av 1800-talet och en bit in på 1900-talet var det ett måste att tillbringa sommaren på Furusund för den som ville synas i societeten. Här roade man sig, åt gott och minglade på kvällarna. Det sägs att Strindberg tillbringade några av sina lyckligaste somrar just här på Furusund, något som vi får veta mer om under guidningen. Vi passerar Astrid Lindgrens tidigare sommarhus och får höra mer om varifrån hon kan ha fått inspiration till Villa Villekulla.

Vi tar en eftermiddagsfika på Furusund värdshus - ett efterlängtat stopp. Utanför de stora fönstren ligger Furusundsleden med en smal passage för alla stora kryssningsfartyg på väg in till Stockholm.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
27 Jun
Lördag 27 jun 2020 13:19 - 19:30 Roslagsambassadörstur

Kontaktinformation

Telefonnummer (Bokning)
46 767650660


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online
Build: 2020-04-06 12:23:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails