INSTÄLLT! Den medeltida riksvägen - guidad busstur

INSTÄLLT! Den medeltida riksvägen - guidad busstur

Kategori: Evenemang

INSTÄLLT! Följ med på en Roslagsambassadörstur som går längs den medeltida riksvägen norrut med stopp på olika intressanta platser längs vägen.

Turen går mot Väddö där vi passerar två vackra medeltida kyrkor, Estuna kyrka som vi tittar lite närmare på samt Söderbykarls kyrka. Vid sjön Erken, som på gammalsvenska betyder ”den glänsande” ligger idag Vikingabyn Storholmen. På denna tidigare boplats med anor från järnåldern möts vi av några vikingar som berättar om verksamheten och hur de idag arbetar med att återskapa en autentisk vikingaby och gamla traditioner. Vi åker vidare till Sjöfartsmuseet i Älmsta - en riktig pärla. Här får vi en spännande inblick i livet till sjöss när vi får lära oss mer om vilka saker sjömännen tog med sig hem och hur man gör en riktig knop. Roligt och lärorikt för både stora och små! Resan fortsätter till ljuvliga Kröns trädgård där vi tittar närmare på blommor och blader i alla dess färger och former. Här avnjuter vi en lättare middag i det gröna och laddar batterierna för vår fortsatta resa till Grisslehamn. Vi passerar 60:de breddgraden vid Edeby. På denna breddgrad trängs även Bergen i Norge, Sibirien, Berings hav, Alaska och Grönlands södra udde! En liten lektion i krigshistoria står på menyn under vandringen till Albert Engströms ateljé på en klippa vid Ålands hav. Varför gillade inte Bruno Liljefors utsikten bort horisonten som Albert älskade? Hur hamnade en kajak gjord av sälskinn i taket? Vad hade Albert Engström och Evert Taube gemensamt? En och annan Albert Engströms historia på roslagsmål går nog inte att undvika!

Inga biljetter kunde hittas för valt arrangemang. Var vänlig försök igen senare.
Build: 2020-05-22 22:37:54, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: booking