Kaleidoskop - en resa genom olika musikaliska landskap

Område: Österåker
Arena/Plats: Åkersberga kyrka
Kategori: Evenemang
Datum: Lördag 7 mar 2020

OBS! Ändrat datum pga sjukdom till den 7/3. Egna sånger och kompositioner, improvisationer över visor och psalmer samt personliga tolkningar av klassiska kompositörers verk.

OBS! Ändrat datum pga sjukdom till den 7/3

Medverkande: Margareta Bengtsson, sång och harpa - basisten Josef Karnebäck.

Välkomna till stora och innerliga musikaliska upplevelser med akustisk kammarmusik, klassisk, finstämd, instrumental musik och sång på hög konstnärlig nivå - Österåkers kammarmusikförening!

Biljetter 150 kr/ 100 kr(studerande) säljes via Visit Roslagen och Åkersberga bibliotek, resterande vid entrén. Kaffeservering i anslutning till konserterna Konsertlängd c:a 80 min + paus

----------------------------------

Presentationer:

Margareta Bengtson är en av vårt lands främsta jazzsångerskor. Hon är genommusikalisk och har kallats ”Vår tids Alice Babs”. Dessutom är hon en mycket framstående harpist.
Margareta växte upp i en musikerfamilj i Tyresö utanför Stockholm. Hon började tidigt sjunga och spela piano och så småningom harpa, som blev hennes huvudinstrument vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Hon är troligen mest känd för den breda publiken som en av grundarna till a Capella ensemblen The Real Group, som rönt stora framgångar över hela världen i flera decennier. För ett antal år sedan lämnade hon vokalgruppen och har sedan dess framträtt som solist både som sångerska och harpist i vitt skilda sammanhang och givit ut flera skivor i eget namn med stor framgång. Hon samarbetar numera med Sveriges jazzelit och finaste improvisationsmusiker, såväl som med klassiska kammarmusiker, körer och orkestrar på högsta nivå, och skriver även egen musik, samt turnerar regelbundet i Europa och Asien.

Josef Karnebäck erhöll Jan Wallanderpriset för några år sedan. I priset ingick tillgång till en högklassig kontrabas av engelskt ursprung att bruka under återstoden av karriären. Hans musik är klangrik, fartfylld och utmanande.
Josef föddes 1987 på Gotland och började spela Cello som åttaåring. Kärleken till både el och kontrabasen tog över som 14-åring och vid arton års ålder blev han antagen vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han tog sin kandidatexamen på musikhögskolan i Malmö vid Lunds Universitet och återvände därefter till Stockholm där han tog examen på Kungl. Musikhögskolans Mastersprogram i jazz.
Genrebredd och musikalisk variation har alltid varit en viktig ingrediens i Josefs musicerande. Han har hela tiden rört sig i en rad olika sammanhang, såsom jazz- och folkmusikgrupper, storband, symfoniorkestrar, popband, blåsorkestrar, vid operor och musikaler, i konsertsalar och på intima klubbscener. Hemmascenen återfinns i Stockholm och på Gotland där Josef spelar regelbundet. Han befinner sig också på resande fot runt om i landet och han spelar allt oftare utomlands framförallt i Tyskland, men har även hunnit med att turnera i USA, Indien, Brasilien, Italien, Norge, Finland, Litauen och på Kuba. 19 mars 2015 utsågs Josef Karnebäck vid en ceremoni på Musikaliska Nybrokajen 11 till vinnare av 2015 års Jan Wallanderpris.
2015 släppte han även debutalbumet Momentum med egna klangrika kompositioner där han som solist utmanar kontrabasens traditionella plats i ensemblen.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
7 Mar
Lördag 7 mar 2020 15:00 - 16:30 Åkersberga kyrka

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Åkersberga kyrka
Telefonnummer (Bokning)
46 767650660


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online
Build: 2020-02-17 17:49:08, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails