SAXOFONKVARTETTEN ROLLIN'PHONES

Område: Norrtälje
Roslagsskolans Aula, 761 40 Norrtälje (visa karta)
Arena/Plats:
Kategori: Evenemang

Kvartetten Rollin' Phones 30-årsjubilerar och vi har äran att få lyssna till deras musikaliska firande då de kommer till Norrtälje
Gästartist: Jonas Knutsson.

Tid och plats: 6 februari kl. 16:00 i Roslagsskolans aula.

Saxofonkvartetten Rollin' Phones har varit en viktig del av svenskt musikliv. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. Gruppen har blivit tillägnade ett flertal verk av både utländska och svenska kompositörer, bl a Jörgen Dafgård.
Kvartetten har alltid uppmärksammats för sin imponerande bredd i repertoaen och sin artistiska skicklighet. På konserterna spelas altid några stycken utantill och den direkta publikkontakt som uppstår har genom åren blivit en del av kvartettens signum och specialite.

Kvartetten samarbetar gärna med andra instrumentalister och vid besöket i Norrtälje kommer de ha med sig Jonas Knutsson som är sopran-, alt-, baryton-, och sopraninosaxofonist och kompositör.
Han spelar regelbundet med gitarristen Johan Norberg i konstellationen Norrland och har turnerat runt om i Europa. Han leder folksaxbandet Horn Please, Jonas Knutsson Quartet och turnerar regelbundet med belgiska kompositören, pianisten och sångerskan Mathilde Renault och marockanske slagverkaren Khalid Kouhen.

Så det är med stor glädje jag välkomnar dej som publik den 6 februari. Jag kan lova att du får med dej ett musikminne som värmer hela vintern och långt därefter.

Kontaktinformation

Gatuadress 1
Roslagsskolans Aula
Postadress
761 40 Norrtälje
Telefonnummer (Bokning)
46 709951761
Telefonnummer
46 709951761
Arrangör e-post
info@kimkultur.se


Boka hos oss

  • • Roslagens officiella bokningssajt
  • • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • • Säker betalning online
Build: 2020-11-23 18:15:40, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails