Vandring i historisk skärgårdsmiljö

Fredriksborgs Hotells 1700-tals byggnader var en gång officersbostäder till intilliggande Fredriksborgs Fästning från 1735 som skyddade inloppet mot Stockholm i drygt 100 år. Men området är fullt av historia. Mitt emot det smala Oxdjupet ligger Oscar Fredriksborgs fort från 1870-talet och det skyddades i sin tur av ”Värmdölinjen” strax bakom hotellet och som markerats ut som historisk vandringsled.

Fredriksborgs Hotells 1700-tals byggnader var en gång officersbostäder till intilliggande Fredriksborgs Fästning från 1735 som skyddade inloppet mot Stockholm i drygt 100 år. Men området är fullt av historia. Mitt emot det smala Oxdjupet ligger Oscar Fredriksborgs fort från 1870-talet och det skyddades i sin tur av ”Värmdölinjen” strax bakom hotellet och som markerats ut som historisk vandringsled. Böcker från den epoken finns att låna och den ca 5 km långa leden går förbi intressanta bergsfort och batterier bl.a. ”atomlagret”. Utöver de militärhistoriska byggnaderna går leden längs den idylliska Vretaviken. I vandringspaketet ingår picknickryggsäck med god matsäck och vandringsstavar.
Efter vandringen kopplar du av på hotellet, eller kanske tar ett uppfriskande dopp, äter en god 3-rätters middag och sover ut i våra sköna sängar. Frukostbuffén står uppdukad innan avfärd och kan avnjutas inne, ute eller i orangeriet.

När du bokar detta erbjudande bor du på “Fredriksborg ”.

Hur många resenärer?

När vill du resa?Boka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online

Boka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2021-09-20 14:56:15, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: supplierpackagedetails